Κίνδυνος να παρέλθει το 18μηνο για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες ζητούν την επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τους βουλευτές που ζητήθηκε η άρση ασυλίας.

Την άμεση λήψη απόφασης για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν με έγγραφο τους προς την Βουλή, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που χειρίζονται την δικογραφία για την υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνοντας, ότι το χρονικό πλαίσιο για την ανάκριση εξαντλείται.

Οι δύο Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες ζητούν την επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τους βουλευτές που ζητήθηκε η άρση ασυλίας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η ανακριτική διαδικασία με τις απολογίες όσων κριθεί από την Βουλή ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τονίζουν μάλιστα στο έγγραφο τους, ότι για την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 66 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 29 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Οι δικαστικές λειτουργοί επισημαίνουν ότι το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης της ανάκρισης και προσδιορισμού της δίκης για την υπόθεση είναι ασφυκτικό, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση ,όπως αναφέρεται στην επιστολή των ανακριτριών, υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστούν κάποιοι κατηγορούμενοι πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους.

Οι δύο ανακρίτριες ολοκλήρωσαν χθες τον κύκλο των απολογιών, μη πολιτικών, κατηγορουμένων με τις συμπληρωματικές απολογίες που έλαβαν την Δευτέρα και χθες από τους Γιώργο Ρουπακιά και Γιάννη Καζαντζόγλου, τόσο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

«Δολοφόνοι του παιδιού μου όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή»

Στοιχεία που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή διαθέτουν οι ανακριτικές αρχές