Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αποκαλυπτικά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της οργάνωσης. 

Σημαντικές αναμένεται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η δικαιοσύνη έχει πλέον στα χέρια της πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στελεχών της οργάνωσης. Πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο που εμφανίζουν τη στρατιωτικού τύπου δομή της οργάνωσης, την ύπαρξη οπλισμού και τη χρήση όπλων από τα στελέχη της. Τα στοιχεία αξιολογούνται από τις δύο ειδικές ανακρίτριες που έχουν αναλάβει από καιρό τη σκυτάλη των ερευνών.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία περιλαμβάνουν επίσης ντοκουμέντα για τη ναζιστική δομή και λειτουργία της Χ.Α. αλλά και την απόλυτη άρνηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και προέρχονται από τις κατασχέσεις στα σπίτια τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής και κυρίως του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης η αντιτρομοκρατική κατάφερε να εντοπίσει αρχείο με φωτογραφίες του αποκαλούμενου πυρηνάρχη της Νίκαιας, προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, έπειτα από ελέγχους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου . Το εύρημα θεωρείται σημαντικό και αξιοποιήσιμο από τις δικαστικές λειτουργούς καθώς ο Πατέλης θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της δολοφονίας του 34ρονου μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Διαβάστε ακόμη: Παραδόθηκε ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης

Οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν την σχέση του Μιχαλολιάκου με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο πριν πέσει νεκρός ο μουσικός. Σχέση που ο αρχηγός του κόμματος φέρεται να είχε αρνηθεί όταν απολογήθηκε παρόλο που υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις από τηλέφωνα που ανήκουν στον κ. Μιχαλολιάκο προς το σπίτι του Πατέλη.

Στα υπό δικαστική διερεύνηση αρχεία περιλαμβάνονται επίσης μεταξύ άλλων φωτογραφίες από εκτελέσεις που έκαναν Ναζί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και φωτογραφία με Ναζί μπροστά στην Ακρόπολη. Σε βίντεο μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ακούγεται να λέει : «Αν υπήρχαν Ναζί ίσως να ήμασταν Ναζί. Αλλά δεν υπάρχουν σήμερα».

Οι δικαστικές λειτουργοί ερευνούν πολύ προσεκτικά το υλικό που τους εστάλη καθώς πρέπει να αξιολογηθεί και εφόσον αναζητηθούν απαντήσεις να καταλήξουν σε συμπέρασμα για το αν στοιχειοθετείται νέα κατηγορία βάσει των στοιχείων από τις κατασχέσεις των διωκτικών αρχών. Άλλωστε οι δύο προηγούμενοι ανακριτές της υπόθεσης είχαν διατυπώσει προβληματισμό αν υφίστανται στην υπόθεση ενδείξεις για την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων κατάλυσης του πολιτεύματος.

Οι δύο ανακρίτριες εξετάζουν επίσης με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία από τα επίμαχα αρχεία που καταδεικνύουν ότι υπήρχε πλήρης καταγραφή και παρακολούθηση των δράσεων των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου.