Κινεζικό πλοίο αναζητά αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing

Κινεζικό πλοίο αναζητά αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing

Αεροσκάφη εντόπισαν στον Ινδικό Ωκεανό νέα αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων που πιθανόν προέρχονται από το μοιραίο αεροπλάνο. 

«Αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων» εντόπισαν κάποια από τα πέντε αεροσκάφη της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού για την αναζήτηση συντριμμιών του Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

«Δε μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα ανήκουν στην πτήση MH370, μέχρι να εντοπιστούν και να τα συλλέξουν τα πλοία», αναφέρει η Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια σε ανακοίνωσή της. Το αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας P3 Orion ανέφερε πως «είδε» αριθμό αντικειμένων χρώματος λευκού ή ανοιχτής απόχρωσης καθώς και ένας σημαντήρας. Παράλληλα, αντίστοιχο αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας «είδε» δύο επιπλέον αντικείμενα χρώματος γκρι ή μπλε να επιπλέουν στον ωκεανό.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Αυστραλιανής Αεροπορίας εντόπισε διάφορα αντικείμενα σε απόσταση 546 χιλιομέτρων από τα υπόλοιπα ευρήματα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο σημείο πρόκειται να πλεύσει το κινεζικό πλοίο Haixun 01, αύριο Σάββατο προς αναζήτηση των αντικειμένων που «είδαν» τα αεροσκάφη.

Διαβάστε περισσότερα: 

Boeing 777: To νέο «αξιόπιστο» στοιχείο που αλλάζει την περιοχή της έρευνας