Κυνηγάει επενδύσεις στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός

Κυνηγάει επενδύσεις στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός

Συναντήσεις με επικεφαλής επενδυτικών ομίλων για τον Αντώνη Σαμαρά – Και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στο αυριανό ραντεβού με Ομπάμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε από σήμερα τις επαφές του σε αμερικανικό έδαφος, στα πλαίσια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ. Πρώτοι στην σειρά των επαφών οι επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων, τους οποίους και θα δει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς, ένα 24ωρο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο είναι προγραμματισμένη για τις 22.00 ώρα Ελλάδος και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη. Ο Πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με βασικό «χαρτί» αυτό της ενέργειας , δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος της αμερικανικής πλευράς για τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας, αλλά και αυτό της οικονομίας. Όπως έγινε γνωστό στην συνάντηση θα συμμετέχει και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Ιούλιο και δήλωσε την στήριξη του στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται επίσης να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει για τα δυτικά συμφέροντα η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, ενώ θα κάνει μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιόυ για τη μετατροπή της Ελλάδας και σε ασφαλή κόμβο για τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της Ευρώπης.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Τζόν Κέρι στο State Department, με βασικά θέματα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε ακόμη: O Αντώνης Σαμαράς στις ΗΠΑ για το «τετ-α-τετ» με Ομπάμα