Kοινωνικό μέρισμα: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις σήμερα

Kοινωνικό μέρισμα: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις σήμερα

Ποιοί εξαιρούνται από την προθεσμία.

Έως σήμερα τα μεσάνυχτα δίνεται η ευκαιρία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης, καθώς ήδη μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα είχαν υποβληθεί αιτήσεις από 2,393 εκατ. πολίτες, και από αυτές είχαν ήδη εγκριθεί οι 1,195 εκατομμύριο και το συνολικό ποσό διάθεσης είχε ξεπεράσει τα 680 εκατ. ευρώ.

Απομένουν ακόμη 40 εκατ. ευρώ για σήμερα, από το συνολικό κονδύλι των 720 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί για να διατεθεί. Σημειώνεται ότι δυνατότητα συμπληρωματικών αιτήσεων, μετά τη λήξη της προθεσμίας αναμένεται να δοθεί μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δεν πρόλαβαννα τα επιλύσουν..

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του μερίσματος για όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί και εγκριθεί έως σήμερα τα μεσάνυχτα που κλείνει τυπικά η πλατφόρμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με το μέσο ποσό -βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΗΔΙΚΑ- να διαμορφώνεται σε 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά να ξεπερνούν τα 3 εκατ. άτομα.

Να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί κι άλλες 591.000 αιτήσεις οι οποίες παρέμεναν μέχρι χθες μη ολοκληρωμένες. Από αυτές πιθανότητα έγκρισης φαίνεται πως έχουν μόνο οι 55.300 αιτήσεις.