Κυρώσεις Ουάσινγκτον εναντίον θυγατρικών της Cosco για το Ιράν

Κυρώσεις Ουάσινγκτον εναντίον θυγατρικών της Cosco για το Ιράν
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τους χώρους αποθήκευσης κοντέϊνερ καθώς και τα σημεία φόρτωσης των πλοίων στις προβλήτες 2 και 3 της εταιρείας PCT της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018. Ο γενικός διευθυντής της PCT COSCO Zhang Anming ξενάγησε τον πρόεδρο - γενικό διευθυντή του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο στις εγκαταστάσεις της PCT COSCO στον Πειραιά, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα νέες κυρώσεις σε σχέση με το Ιράν σε βάρος πέντε Κινέζων ιδιωτών και έξι εταιριών, μεταξύ των οποίων δύο θυγατρικές της εταιρίας Cosco Shipping, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι κυρώσεις στοχοποιούν τις Cosco Shipping Tanker και Cosco Shipping Tanker Seaman and Ship Management, αλλά δεν αφορούν τη μητρική εταιρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Θέτουν επίσης στο στόχαστρο τις China Concord Petroleum, Kunlun Shipping Company, Kunlun Holding Company και Pegasus 88 Limited, σύμφωνα με το υπουργείο.