Κυβέρνηση εναντίον ΔΝΤ για τα Wikileaks

Κυβέρνηση εναντίον ΔΝΤ για τα Wikileaks

Με τον ΠτΔ, τους πολιτικούς αρχηγούς και με Ευρωπαίους, επικοινωνεί ο Τσίπρας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός εθνικού- ευρωπαϊκού μετώπου κατά του Ταμείου.

Σειρά επικοινωνιών έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των εξελίξεων με αφορμή τα δημοσιεύματα του Guardian που παραπέμπουν σε διαρροές από το Wikileaks σχετικά με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε σήμερα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα επικοινωνήσει και με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από του αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να αποστείλει άμεσα, για το συγκεκριμένο θέμα, επίσημη επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ.

 

«Οι αποκαλύψεις του Wikileaks επιβάλλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης», τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης

«Οι αποκαλύψεις του Wikileaks για τα παρασκηνιακά σχέδια και τις απειλές του διδύμου Τόμσεν- Βελκουλέσκου εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Κομισιόν και της γερμανικής κυβέρνησης, επιβάλλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση το χρονοδιάγραμμα, αλλά και το πλαίσιο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ESM στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα News247.