Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας Αντώνιος
Εξωτερική άποψη του κτιρίου της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022. Νέοι μάρτυρες που θα δώσουν στοιχεία για την υπόθεση του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου θα παρελάσουν από την Εισαγγελία Ανήλικων η οποία συνεχίζει τη διερεύνηση καταγγελιών για τη δομή προστασίας παιδιών που καταγγέλλεται για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων της. Δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, η εποπτεύουσα την υπηρεσία Εισαγγελέας Κατερίνα Κοπελάκη και η αντεισαγγελέας Δάφνη - Κυριακή Τσίχλη έχουν μελετήσει τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Αστυνομία και έχουν ήδη καλέσει μάρτυρες, οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει στην Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιδρυτής της ΜΚΟ "Κιβωτός του Κόσμου" ελέγχεται για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.

Νέα προθεσμία έλαβε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, που έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για δύο βαρύτατες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές.

Ο ιερέας δια των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για άλλες δέκα ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για αδικήματα που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με την δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: