Κλάδος της νόμιμης μαριχουάνας: Η ραγδαία ανάπτυξη και οι προκλήσεις

Κλάδος της νόμιμης μαριχουάνας: Η ραγδαία ανάπτυξη και οι προκλήσεις

Η μαριχουάνα κερδίζει συνεχώς υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε όλη τη Βόρεια Αμερική όσο και διεθνώς. 

του Don Reisinger

Οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται πλήρως την όλο και πιο υποστηρικτική νομοθεσία για τη μαριχουάνα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Ο κλάδος της νόμιμης μαριχουάνας ανήλθε στα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το 2018 και απασχολεί περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, είπε σε συνέντευξή του στο Associated Press ο Beau Whitney, ανώτερος οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της εταιρείας analytics New Frontier Data. Ο Whitney πρόσθεσε ότι μόνο κατά το 2018 οι επενδυτές επένδυσαν 10 δισεκατομμύρια δολάρια στον κλάδο νόμιμης μαριχουάνας της Βόρειας Αμερικής. Τα τρία προηγούμενα χρόνια είχαν επενδυθεί μόλις 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Του χρόνου, ο Whitney πιστεύει ότι οι επενδυτές θα διοχετεύσουν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η μαριχουάνα κερδίζει συνεχώς υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε όλη τη Βόρεια Αμερική όσο και διεθνώς. Στις ΗΠΑ, δεκάδες πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς και ορισμένα πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη, την έχουν καταστήσει νόμιμη και για ψυχαγωγική χρήση. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, πιέζει την πολιτεία του να νομιμοποιήσει τη ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας το 2019.

Σε διεθνές επίπεδο, ολοένα και περισσότερες χώρες επιτρέπουν τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς ή και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Και σχεδόν όλοι οι παράγοντες στον κλάδο πιστεύουν ότι αυτός είναι έτοιμος για μια εντυπωσιακή εκτόξευση τα επόμενα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν οι προκλήσεις. Όσο η μαριχουάνα είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πειστούν οι εταιρείες να δέχονται καταθέσεις από τις εταιρείες του κλάδου. Οι ασφαλιστικές εταιρείες διστάζουν επίσης να ασφαλίσουν εταιρείες μαριχουάνας και ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θέλουν να νοικιάζουν στις εταιρείες αυτές.

Αν υπάρχει, ωστόσο, κάτι στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν, είναι ότι ο κλάδος της μαριχουάνας θα αναπτυχθεί ραγδαία τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεγάλα κέρδη για διορατικούς επενδυτές και επιχειρηματίες.