Κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος βρέθηκαν ρουκέτες, καλάσνικοφ και ένας εκτοξευτήρας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία από τον εντοπισμό κλεμμένου οχήματος στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών στην οδό Αγίας Κυριακής, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρεται για περαιτέρω έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί ρουκέτες, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλος βαρύς οπλισμός.  Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, μέ ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς των ρουκετών και έναν εκτοξευτήρα, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, τρία καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες και κουτιά με σφαίρες για τα ίδια όπλα και δύο κοντάκια καλάσνικοφ. Επίσης στο όχημα βρέθηκαν γάντια και κουκούλες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης: Πειθαρχικές διώξεις για τις άδειες του Ξηρού

Σημειώνεται οτι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RPG το 2007, απο την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, το 2007, εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ αποπειράθηκαν και τον Ιανουάριο του 2013 να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού, τα οποία ύστερα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Ρουκέτες του ιδίου τύπου είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Ε.Α. στην Κυψέλη

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας «Όπελ ‘Αστρα», είχε κλαπεί την 1-1-2014, από την Κερατέα. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε,πρίν από περίπου 10 ημέρες , μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι’ αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα οτι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα. Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, από τον φόβο μήπως συμβεί κάτι απρόοπτο και έτσι βρέθηκε ο οπλισμός, ο οποίος μέχρι και αυτή την ώρα καταμετράται και στην συνέχεια θα μεταφερθεί για έρευνα, μαζί με το αυτοκίνητο, στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πιθανόν ο οπλισμός προοριζόταν για κάποια τρομοκρατική οργάνωση και ελπίζουν ότι οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη θα ρίξουν φως στην υπόθεση.