Κλείνει άρον-άρον η Βουλή

Κλείνει άρον-άρον η Βουλή

Στα θερινά τμήματα παραπέμπονται κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό του αιγιαλού - «Δεν έχει πολιτικό δικαίωμα» να το πράξει η κυβέρνηση, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία ανανέωση: 17.35

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.

Οι εργασίες των θερινών τμημάτων της Βουλής αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

16.45

Στις 18.00 σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων. Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τις εργασίες τους τα θερινά τμήματα, κατέστησε σαφή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση, η οποία πάντως ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης.

«Εμείς καταγγέλουμε αυτές τις κυβερνητικές προθέσεις, εφόσον υπάρχουν και δεν διαψευσθούν. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, αν θέλει να κλείσει τη Βουλή, πρέπει να το κάνει μόνο για εκλογές, πράγμα που εμείς ζητάμε επιμόνως, δεν έχει όμως κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει σε εσπευσμένο κλείσιμο της βουλής και σε θερινά τμηματα και μάλιστα ερήμην κάθε συζήτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.Ένα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας”, πράγμα απράδεκτο, και δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Τρία φιλέτα της «Αττικής Ριβιέρας» περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ

Άρση ασυλίας για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Βόμβες» Μιχαλολιάκου για Μουρούτη και υπουργούς της ΝΔ