Κλείνουν χώροι συναθροίσεων στο Λονδίνο- Τα επόμενα μέτρα

Κλείνουν χώροι συναθροίσεων στο Λονδίνο- Τα επόμενα μέτρα
epa08301820 British Prime Minister Boris Johnson gives a press conference about the ongoing situation with the COVID-19 coronavirus outbreak inside 10 Downing Street in London, Britain, 17 March 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. EPA/MATT DUNHAM / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη λήψη αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού προχωρά πλέον η βρετανική κυβέρνηση.

Διαταγή να κλείσουν στο Λονδίνο παμπ, εστιατόρια, γυμναστήρια, κέντρα ψυχαγωγίας και κινηματογράφοι θα δοθεί από την βρετανική κυβέρνηση, καθώς εντείνονται τα μέτρα στη βρετανική πρωτεύουσα για να αντιμετωπισθεί η έξαρση της επιδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Evening Standard.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει συστήσει απλώς στους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τις παμπ και τις κοινωνικές συναθροίσεις, φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν στάθηκε αρκετά αποτελεσματικό.

Ο Τζόνσον πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 19.00, ώρα Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ενημέρωσε πως το εργοστάσιό της στην Βρετανία θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας λόγω κορονοϊού, έχοντας, τις προηγούμενες ημέρες, ανακοινώσει πως θα έκλεινε μόνον έως τα τέλη της εβδομάδας.

«Η αναστολή λειτουργίας θα συνεχισθεί μέχρι νεωτέρας. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τη διακοπή της αλυσίδας τροφοδοσίας και τη ζήτηση στην αγορά καθ’ όσον διάστημα εξελίσσεται η νόσος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε, επίσης, σήμερα από τους εργοδότες να εξετάσουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν άδεια μετ’ αποδοχών σε περισσότερους από 10.000 εθελοντές αστυνομικούς, που θα βοηθήσουν οικειοθελώς να καλυφθούν τα κενά ασφάλειας στην αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) δήλωσε πως το σώμα ενδέχεται να υποστεί μεγάλη πίεση όσο περισσότερο επεκτείνεται η μετάδοση του κορονοϊού και οι Ειδικοί Αστυφύλακες, εθελοντές αστυνομικοί που θα έχουν τις ίδιες εξουσίες με αυτούς του κανονικού σώματος, θα βοηθούσαν να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από ασθένειες, ή από εξαναγκαστική απομόνωση οργάνων της τάξης.

«Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό θα προσθέσει ακόμη ένα βάρος στις επιχειρήσεις, που ήδη υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες από τον κορονοϊό, και δεν εκπέμπουμε ελαφρά τη καρδία την έκκληση αυτή», δηλώνει ο πρόεδρος της NPCC, Μάρτιν Χιούιτ.

«Οι επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν το προσωπικό τους, προκειμένου να αναλάβει τέτοιου είδους καθήκοντα, συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια ενάντια στον covid-19, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών και να κρατήσουμε ασφαλείς τους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.