Κλίντον: «Μπορούσα να σκοτώσω τον Μπιν Λάντεν πριν την 11η Σεπτεμβρίου»

Κλίντον: «Μπορούσα να σκοτώσω τον Μπιν Λάντεν πριν την 11η Σεπτεμβρίου»

Ηχητικό ντοκουμέντο από το 2001 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει ότι είχε την ευκαιρία αλλά δεν έπιασε τον Μπιν Λάντεν.

Λίγες ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αυστραλία ότι όταν ήταν πρόεδρος είχε φτάσει ένα βήμα πριν πιάσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ωστόσο δεν το έκανε.

Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, ο Κλίντον μίλησε σε επιχειρηματίες στην Αυστραλία και ακούγεται να λέει ότι δεν προχώρησε σε πυραυλική επίθεση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξαιτίας των παράπλευρων απωλειών που θα υπήρχαν.

Ο Κλίντον ακούγεται να λέει: «Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρασα πολύ καιρό να τον παρατηρώ και μια φορά παραλίγο να τον πιάσω. Θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που λέγεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω σχεδόν 300 αθώες γυναίκες και παιδιά και τότε δεν θα ήμουν διαφορετικός από εκείνον. Οπότε, δεν το έκανα».

Το εν λόγω ηχητικό ντοκουμέντο ηχογραφήθηκε εν γνώσει του Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 2001, και το έδωσε στη δημοσιότητα  ο Μάικλ Κρόγκερ, πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας και μεταδόθηκε από την εκπομπή Paul Murray Live, στο SkyNews Australia.

Πηγή: News247.gr