Οι Κλίντον προσπαθούν να αποφύγουν έναν φόρο που κάποτε υποστήριζαν

Οι Κλίντον προσπαθούν να αποφύγουν έναν φόρο που κάποτε υποστήριζαν

Ο Μπιλ και η Χίλαρι φέρεται να καταφεύγουν σε τακτικές φορολογικής ελάφρυνσης παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούν οι πολυεκατομμυριούχοι.

Της Λόρα Λορεντσέτι

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον προσπαθούν να αποφύγουν ένα φόρο μεταβίβασης ακινήτων που εδώ και καιρό υποστήριζαν, ένας στόχος που ισχυρίζονταν ότι θα απέτρεπε την υπέρβαση του πλούτου που προέρχεται από κληρονομιές στις ΗΠΑ.

Οι Κλίντον χρησιμοποιούν μια σειρά στρατηγικών οικονομικού σχεδιασμού που θα βοηθήσει στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μελλοντικών αποδεκτών, που μπορεί να ανέλθει μέχρι και σε 40%, ανέφερε το Bloomberg News.

Τα βήματα αυτά συνηθίζονται μεταξύ των πολυεκατομμυριούχων, και περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός καταπιστεύματος, ενός νομικού σχήματος που απολαμβάνει πλεονεκτικής φορολόγησης και που επιτρέπει να μην υπολογίζεται στη φορολογητέα περιουσία κάθε ανατίμηση της αξίας των ακινήτων.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2008 για το Δημοκρατικό χρίσμα, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε υψηλότερο φόρο μεταβίβασης ακινήτων με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το τρέχον αφορολόγητο όριο των 5,34 εκατομμυρίων δολαρίων και τον καθορισμό του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 45%.

Τα οικονομικά των Κλίντον έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς η Χίλαρι Κλίντον προωθεί το νέο της βιβλίο, «Δύσκολες επιλογές.» Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι ABC ανέφερε ότι ήταν «εντελώς άφραγκοι» κατά το τέλος της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον.

Οι επικριτές της απάντησαν ότι δεν κατανοεί τις οικονομικές δυσκολίες των καθημερινών Αμερικανών…

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Μπιλ Κλίντον μιλά για την ηγεσία

«Βεντέτα» μεταξύ Κλίντον και Ομπάμα

Η Χίλαρι Κλίντον λέει ότι έχει ξεπεράσει το σκάνδαλο Λεβίνσκι