Κλήση επειδή οδηγούσε φορώντας Google Glass

Κλήση επειδή οδηγούσε φορώντας Google Glass

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια τιμωρήθηκε επειδή δεν έβγαλε τα «έξυπνα» γυαλιά της πίσω απ’ το τιμόνι.

Μία περίεργη κι άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για το μέλλον των πολυδιαφημισμένων Google Glass, συνέβη στην Καλιφόρνια. Η Cecilia Abadie έλαβε κλήση την ώρα που οδηγούσε, επειδή δεν είχε βγάλει τα «έξυπνα» γυαλιά της!

Η ουσία της υπόθεσης αφορά σε έναν νόμο της Καλιφόρνια ο οποίος απαγορεύει στους οδηγούς να βλέπουν τηλεόραση όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Στην πράξη, όμως, αυτό αποτελεί κι ένα τεράστιο ερωτηματικό, το οποίο γεννήθηκε στην ίδια περιοχή όπου βρίσκεται η βάση της Google.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η Abadie συνεργάζεται με την Google και μάλιστα είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα παρουσίαση των Google Glasses στο τελευταίο TEDxOrangeCoast στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Η Google φέρνει τα «έξυπνα» γυαλιά της στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Google Plus την κλήση που έλαβε στην οποία ο αστυφύλακας έγραψε ότι «οδηγούσε φέροντας οθόνη η οποία ήταν ορατή στον οδηγό».

Ο νόμος αυτός βέβαια δεν αφορά μόνο τα Google Glass, αλλά κι άλλες συσκευές που εκατομμύρια οδηγοί χρησιμοποιούν όπως τα GPS ακόμη κι αν δεν εφαρμόζεται γι΄αυτές τις περιπτώσεις.

Πολλά ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο, ενώ κάποιοι πρότειναν να συγκεντρωθούν χρήματα για να πληρώσει η Abadie την κλήση. Φυσικά, η Google δεν σχολίασε το περιστατικό, κάτι που δεν σημαίνει όμως κι ότι δεν την θορύβησε, παρατηρούν πολλοί αναλυτές τεχνολογίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.