Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στην Ακρόπολη, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. Εκτός λειτουργίας είναι η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντολή της αστυνομίας να μην σταματούν οι συρμοί, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

 

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω των συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο σταθμός«Σύνταγμα» του μετρό.

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».