Κολοσσός της Ρόδου: Έτος (ανα)κατασκευής – 2015

Κολοσσός της Ρόδου: Έτος (ανα)κατασκευής – 2015

Ένα νέο σχέδιο ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου αναμένεται να συζητηθεί στο νησί των Ιπποτών την άνοιξη του 2015, δηλώνει ο δήμαρχος Ρόδου.

Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, θα ανακατασκευασθεί; Επιστήμονες θα εξετάσουν το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί της Ρόδου την άνοιξη του 2015, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.
Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τελευταία 30 χρόνια, οι δήμαρχοι της πόλης στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ελλάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου βρίσκεται στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας μεγάλης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Ρόδου, το διάστημα μεταξύ 14ης Νοεμβρίου και 9ης Φεβρουαρίου, στο Μουσείο του Λούβρου.