Κωνσταντίνος Στρουμπάκης (Apifon): Αυτό που ζούμε είναι ένας κοινωνικός και ανθρώπινος μετασχηματισμός

Κωνσταντίνος Στρουμπάκης (Apifon): Αυτό που ζούμε είναι ένας κοινωνικός και ανθρώπινος μετασχηματισμός
Η Apifon συνέχισε να επενδύει τo 2021 στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της με νέες προσλήψεις, αναβάθμιση των προσφερόμενων τεχνολογικών υπηρεσιών της, ανάπτυξη λύσεων για τους πελάτες της και ενίσχυση της εξωστρέφειας, μέσω νέων συνεργασιών και συμμαχιών στον τομέα του mobile messaging.

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση CEO Initiative Book, στο πλαίσιο του CEO Initiative, που κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με τo νέο τεύχος του Fortune.

Ποιο είναι το μοντέλο διοίκησης της γνώσης που ακολουθείτε στην Apifon;

Είμαστε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, εντάσεως γνώσης. Βασικός πυλώνας μας είναι η ανθρωποκεντρική μας φιλοσοφία. Τα κίνητρα που δίνονται στο ανθρώπινο δυναμικό αφορούν στην ενεργή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα μέσω της εκπαίδευσης, της παροχής κατάλληλου εξοπλισμού και της δυνατότητας εργασίας σε ανοιχτό και diverse περιβάλλον, ενώ περιλαμβάνουν ένα δυναμικό σύστημα αμοιβών. Η βιώσιμη ανάπτυξη στις εταιρείες τεχνολογίας περνά, άλλωστε, μέσα από την υιοθέτηση νεών τεχνολογιών και τη λεγόμενη «ψηφιακή ενσωμάτωση» στις λειτουργίες τους. Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι της Apifon αποτελούμε έναν κρίκο της αλυσίδας αξίας της τεχνολογίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση του ταλέντου στη χώρα μας και την ψηφιακή αναβάθμιση των πελατών μας.

Η Apifon συνέχισε να επενδύει τo 2021 στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της με νέες προσλήψεις, αναβάθμιση των προσφερόμενων τεχνολογικών υπηρεσιών της, ανάπτυξη λύσεων για τους πελάτες της και ενίσχυση της εξωστρέφειας, μέσω νέων συνεργασιών και συμμαχιών στον τομέα του mobile messaging.

Μπορούν να συνεισφέρουν οι υπηρεσίες business messaging & mobile marketing στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων;

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Η κλιματική κρίση είναι γεγονός. Παγκοσμίως βλέπουμε πολλά παραδείγματα στα οποία η τεχνολογία δίνει λύσεις, κυρίως στο κομμάτι της πρόληψης. Η χρήση, για παράδειγμα, της τεχνητής νοημοσύνης είναι βασικό «εργαλείο» για να προστατέψουμε τα δάση μας από τις πυρκαγιές ή να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων. Στην Apifon προσφέρουμε στην πράξη προς αυτή την κατεύθυνση. Σε συνεργασία με την Εταιρεία Ύδρευσης

Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η εταιρεία συμμετέχει στο project SMART-WATER. Η εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και η ορθή χρήση τους είναι βασικά συστατικά στην εξίσωση της βιώσιμης ανάπτυξης, και η τεχνολογία μας δίνει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Με τους «έξυπνους» μετρητές και τη σωστή διαχείριση των συλλεγόμενων δεδομένων, τα σύγχρονα αστικά κέντρα μπορούν να διαχειριστούν έξυπνα τα δίκτυα ύδρευσης.

Ποιο είναι το μήνυμα που εκφράζει τον σκοπό σας και κάνει μεγάλες εταιρείες όπως οι Google, IBM και Vodafone να επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί σας;

Στόχος μας είναι να παράγουμε καινοτομία και να προωθούμε την επικοινωνία μέσα από πολλαπλά κανάλια με τη χρήση της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε «φωνή» στους πελάτες μας και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Η εξωστρέφεια της Apifon, η συνεχής επένδυση στη βελτίωση των παρεχόμενων λύσεων και η τεχνολογική εξέλιξη με βάση τα δεδομένα της αγοράς είναι οι βασικοί λόγοι που έχουμε μπει στο «ραντάρ» μεγάλων πολυεθνικών. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία για περισσότερα από πέντε χρόνια με τη Viber, έναν «γίγαντα» στον τομέα του instant business messaging, με ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 190 χώρες. Ήταν το 2017, όταν μέσω της πλατφόρμας της Apifon, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη αποστολή εταιρικής καμπάνιας με Viber και SMS ταυτόχρονα. Έκτοτε, ακολούθησαν συνεργασίες με εταιρείες όπως η Google, η IBM, η Vodafone κ.ά. και είναι σταθερή δέσμευσή μας να στηρίζουμε τους πελάτες μας προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες messaging μέσα από ισχυρές συμπράξεις με συνεργάτες υψηλού επιπέδου.

Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσω της πλατφόρμας σας εστάλησαν πάνω από ένα δισ. μηνύματα και ο ρυθμός ανάπτυξης της Apifon ξεπέρασε το 100%. Πού θέτετε πλέον τον πήχη;

Η Apifon είναι πλέον ηγέτης στην αγορά του business messaging στην Ελλάδα, με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 100% ετησίως και ισχυρό αποτύπωμα σε κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, των ασφαλιστικών εταιρειών, των τραπεζών, του λιανικού εμπορίου και φαρμακευτικού κλάδου, με περισσότερες από 1.500 εταιρείες στο πελατολόγιό μας. Το 2020 η εταιρεία διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 αναμένεται να κλείσει με υπερδιπλασιασμό αυτού του ποσού. Στην Eλλάδα, η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά γίνεται πράξη μέσα από συνεργασίες με εταιρείες  – «game changers» στον κλάδο τους, ενώ παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει τις προσλήψεις έχοντας ξεπεράσει, σε έξι χρόνια από την ίδρυσή της, τα 60 άτομα προσωπικό, επενδύοντας σε σημαντικό βαθμό στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εκπαίδευσή του. Παράλληλα, η στρατηγική εξωστρέφειας παραμένει στόχος μας, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά του business messaging είναι διεθνής και έντονος. Ήδη από το 2018 η Apifon επεκτάθηκε στην αγορά της Ελλάδας και της Ισπανίας. Σε αυτήν την αγορά, όπου το 2021 η παγκόσμια βάση χρηστών messaging apps εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 2,48 δισ. ευρώ, η Apifon διεκδικεί μερίδιο και εξελίσσει την πολυκαναλική πλατφόρμα της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πληροφοριών.