Κόντρα Γεωργιάδη-Φωτίου στη Βουλή

Κόντρα Γεωργιάδη-Φωτίου στη Βουλή

«Το 61% του δημοψηφίσματος ήταν να μην επιστρέψουν οι κυβερνήσαντες», σημείωσε εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με τον κ. Γεωργιάδη η Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής ξέσπασε έντονη διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στην Υπουργό απαιτώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη και λέγοντας για «τα μούτρα που έχει και έρχεται στη Βουλή». Η κυρία Φωτίου από την πλευρά της, μίλησε για «αμετροεπείς» και υπογράμμισε πως οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτοί που «δεν ήθελαν να τους κλέψει την δόξα ο Τόμσεν απολύοντας εκείνος και όχι αυτοί».

Μεταξύ άλλων, η κυρία Φωτίου σημείωσε: «Το 61% του δημοψηφίσματος ήταν να μην επιστρέψουν οι κυβερνήσαντες. Και οι άνθρωποι που μας συναντούν στο δρόμο μας λένε «προσπαθείστε να μην πέσετε. Πιστεύει κανείς ότι εμείς που αγωνισθήκαμε 5 χρόνια, μεταλλαχθήκαμε μέσα σε 10 μέρες. Νομίζουν ότι πήγαμε στα όνειρά τους. Δεν ήρθαμε στα όνειρα τα δικά σας. Τα όνειρα τα δικά σας έγιναν εφιάλτες του ελληνικού λαού. Δεν θα συνεχίσουμε έτσι».

Στη συνέχεια, ο κύριος Γεωργιάδης απευθυνόμενος στην Υπουργό την ρώτησε αν έχει φέρει τα λεφτά της από το Λονδίνο, λέγοντάς της μάλιστα: «προσέξτε μήπως δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας». Η κυρία Φωτίου απάντησε κάνοντας λόγο για «λάσπη που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια που, όχι τυχαία, συνέπεσε με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ». Η κυρία Φωτίου εργαζόταν στην Αγγλία και είχε χρήματα εκεί από το 1991. Διευκρίνισε παράλληλα πως: «Ήταν 80.000 λίρες και τα τελευταία τρία χρόνια έφερα στην Ελλάδα τις 50.000 λίρες».

Στο σημείο αυτό, επενέβη στην αντιπαράθεση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς το προεδρείο είπε: «του επιτρέπετε να βαρβαρίζει ελληνοφώνως και μας κάνετε νουθεσίες; Μίλησε επί ανύπαρκτου προσωπικού. Έκανε το σόου και έφυγε. Το σόου τελείωσε».