Κόντρα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με φόντο τον ανασχηματισμό

Κόντρα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με φόντο τον ανασχηματισμό

Ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός εξακολουθεί και δημιουργεί αναταράξεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Της Βίκυς Σαμαρά

Οι δύο εταίροι μπορεί να κυβερνούν μαζί, έχουν όμως πλέον πολύ διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις. Και αυτό όχι μόνο γιατί και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές, θα κινηθούν και θα κριθούν ξεχωριστά, αλλά ήδη ακολουθούν τελείως διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί εκνευρισμός, καθώς διαπιστώνουν πως στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ βέβαιο νικητή των επόμενων εκλογών και προσπαθούν ήδη να ρίξουν γέφυρες δια παν ενδεχόμενον, ενώ την ίδια στιγμή διεκδικούν μεγαλύτερο πράσινο μερίδιο στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο Βήμα FM προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος το πρωί ερωτηθείς από τον Αθήνα 9,84 εάν ο κυβερνητικός εταίρος μπορεί να θέσει βέτο για συγκεκριμένους υπουργούς απάντησε πως ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και πως το ΠΑΣΟΚ καλύτερα να κοιτάξει τα του οίκου του.

Το βράδυ έδωσε συνέχεια μέσω facebook, απαντώντας ειδικότερα στις επιθέσεις του κ.Ανδρουλάκη κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον οποίο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε πως δεν έχει προχωρήσει ούτε μία μεταρρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr