«Κόντρα» Ολλανδίας – Κίνας με φόντο τους ημιαγωγούς

«Κόντρα» Ολλανδίας – Κίνας με φόντο τους ημιαγωγούς
SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 6, 2023 - Photo taken on November 6, 2023 shows the ASML booth at the 6th CIIE in Shanghai, China. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
Εκνευρισμός στο Πεκίνο μετά το ολλανδικό «μπλοκ» στις εξαγωγές της ASML στην Κίνα.

Η Κίνα κάλεσε την Τρίτη την Ολλανδία να «σεβαστεί τις αρχές της αγοράς», μία ημέρα αφότου η κατασκευάστρια εταιρεία μηχανημάτων για τσιπ ASML δήλωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια εξαγωγής που καλύπτει την αποστολή κάποιου εξοπλισμού της στην Κίνα.

Η ASML κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά συστημάτων λιθογραφίας, τα οποία χρησιμοποιούν λέιζερ για να βοηθήσουν στη δημιουργία κυκλωμάτων ημιαγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin κάλεσε την Τρίτη την Ολλανδία «να είναι αμερόληπτη, να σέβεται τις αρχές της αγοράς και το νόμο, να λαμβάνει πρακτικά μέτρα για την προστασία των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών και των εταιρειών τους και να διατηρεί τη σταθερότητα των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: