Κορκίδης στο ΔΣ του ΕΒΕΠ: Αναγκαία η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση

Κορκίδης στο ΔΣ του ΕΒΕΠ: Αναγκαία η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης μιλάει στην παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ "Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία" στον Πειραιά, Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης είναι να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία

Στη «μεταρρυθμιστική επιτάχυνση» ως ένα σύνολο μέτρων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, που αποσκοπούν στην επιτάχυνση των απαραίτητων βελτιώσεων προς όφελος της κοινωνίας και οικονομίας, στάθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στη βασική του εισήγηση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως ανέφερε, «συνήθως αυτές οι αλλαγές στοχεύουν σε μια καλύτερη καθημερινότητα και περιλαμβάνουν οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις αφορούν στις προσπάθειες για την αύξηση της ελευθερίας της αγοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις αφορούν στις βελτιωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τη δικαιοσύνη, την εργασία και άλλους τομείς που επηρεάζουν την κοινωνία».

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις είναι οι διορθώσεις στο πολιτικό σύστημα, τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση του κράτους δικαίου». «Στόχος της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης είναι να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία. Σε κάθε περίπτωση, η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και την υποστήριξη της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση είναι αναγκαία για τη συνολική βελτίωση του οικονομικού, άρα και επιχειρηματικού, κλίματος ενόψει και της επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας που αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου να ανατάξει την οικονομία. Είναι καιρός, αυτή η μεταρρυθμιστική επιτάχυνση να αφήσει πίσω της στρεβλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος, να υιοθετήσει τάχιστα όλα όσα θετικά απορρέουν από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τη σχετική νομολογία, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να τονωθούν οι εξαγωγές, αλλά και να βελτιωθεί, έτι περαιτέρω, το επενδυτικό πεδίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάρκεια τη συνεδρίασης του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλης Σπανάκης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, τέθηκαν από τους επιχειρηματίες εξειδικευμένα εργασιακά θέματα, που έχουν να κάνουν με τις ναυπηγοεπισκευές, τους τροφοεφοδιασμούς και τα ωράρια εργασίας των οδηγών φορτηγών.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του σε διαβούλευση ευρισκόμενου νομοσχεδίου, αλλά και στις επί μέρους ρυθμίσεις που αυτό επιφέρει. Αντίστοιχα, η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σύντομα στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις προοπτικές που προδιαγράφονται με την εκλογή της νέας περιφερειακής αρχής, αναφερόμενη στις υποψηφιότητες που διεκδικούν την εκλογή.

Με αφορμή την παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού, όσον αφορά στο ευρισκόμενο σε διαδικασία διαβούλευσης νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, τα μέλη του Δ.Σ. εστίασαν σε επί μέρους σημεία τα οποία επηρεάζουν το επιχειρηματικό, αλλά και επιχειρησιακό γίγνεσθαι, τονίζοντας ότι το επιμελητήριο θα τοποθετηθεί σχετικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τις δικές του προτάσεις και παρατηρήσεις, όπως έχουν αποτυπωθεί στο σχετικό υπόμνημα που δόθηκε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προεδρείου του ΕΒΕΠ, στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ως προς τα εξειδικευμένα εργασιακά θέματα που έχουν να κάνουν με τις ναυπηγοεπισκευές, τους τροφοεφοδιασμούς και τα ωράρια εργασίας των οδηγών φορτηγών, επισημάνθηκε ότι «στις περισσότερες των περιπτώσεων, χαρακτηρίζονται από ρευστότητα εξαιτίας των σύνθετων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο λιμάνι του Πειραιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: