Κορωνοϊός: Επιπλέον 50 κρούσματα στη χώρα μας και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Επιπλέον 50 κρούσματα στη χώρα μας και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Εσωτερική άποψη του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο Κρήτης, Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο των αυτοψιών που πραγματοποιεί σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς από την 1η Ιουλίου "ανοίγουν" οι διεθνείς πτήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα 24 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πενήντα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 54,6% είναι άνδρες.

Από τα πενήντα επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

-είκοσι τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης

Από το σύνολο των 3.672 κρουσμάτων, 919 (25%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.948 (53,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66,7% άνδρες).