Κορωνοϊός: Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 5000 σήμερα

Κορωνοϊός: Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 5000 σήμερα
Με το ξεκίνημα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Κ.ΟΜ.Υ. Αργολίδας κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποίησε δωρεάν rapid tests, έξω από το Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, προκειμένου να εξεταστούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσωπικό και πολίτες, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε πάνω από 5000 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των νέων διαγνώσεων κορωνοϊού σήμερα 1η Νοεμβρίου με τη θετικότητα να εκτοξεύεται. Δραματικές οι ενδείξεις από τα rapid test

Ιδιαίτερα ανησυχητικός ήταν αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διήμερο από το ΕΟΔΥ, καθώς έφτασαν το Σάββατο μια ανάσα από τις 5000. Το γεγονός αυτό από μόνο του προοιωνίζεται περαιτέρω σημαντική άνοδο σήμερα, με τις νέες διαγνώσεις να αυξάνονται πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο σήμερα καταγράφοντας ένα νέο δραματικό ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως τη Δευτέρα δεν έχουμε συνηθίσει στην καταγραφή μεγάλου αριθμού νέων κρουσμάτων κάθε εβδομάδα, εξαιτίας και του χαμηλού αριθμού. Αυτό όμως άλλαξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η θετικότητα των rapid test που διενεργούν οι ΚΟΜΥ εκτοξεύτηκε σε πάνω από 5% (5,23%) και μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων ήταν τα 32 έτη.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη αυτή και εξετάζουν με προσοχή την πορεία της επιδημίας ανά τη χώρα. Μάλιστα σήμερα υπάρχει σε εξέλιξη η επανεξέταση και του επιδημιολογικού χάρτη, χωρίς να αναμένεται όμως κάποια δραματική διαφοροποίηση.

Πέρα από την άνοδο των κρουσμάτων σημαντική είναι και η αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών. Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ χθες σημειώθηκαν πάνω από 300 νέες εισαγωγές, ενώ επίσης σταθερά σε πάνω από 400 διατηρούνται οι διασωληνωμένοι ασθενείς και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυξηθούν δραματικά.

Πηγή: News247.gr