Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί – Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί – Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία»
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σύνολο πλέον των νεκρών στην Ελλάδα από την επιδημία φτάνει τους 202, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 4.166.

Αυξάνεται ο κατάλογος των νεκρών από κορωνοϊοό στη χώρα καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο άτυχος 57χρονος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ.

Το σύνολο πλέον των νεκρών στην Ελλάδα από την επιδημία φτάνει τους 202, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 4.166.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο (25/7) καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 8 όπως αναφέραμε επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 9 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 4 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Από την έναρξη της επιδημίας, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 440156 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6287 (1.4%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Πηγή: news247.gr