ΚΟΡΠΗ: Η κρίση μείωσε την κατανάλωση νερού

ΚΟΡΠΗ: Η κρίση μείωσε την κατανάλωση νερού

Στην «πράσινη» στρατηγική, την αύξηση στα ανακυκλώσιμα μπουκάλια και το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού κάνει «focus» η διοίκηση του brand ΚΟΡΠΗ.

Στο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα δίνει έμφαση το νερό ΚΟΡΠΗ, βάζοντας ως στόχο  μέχρι το 2025 τη σταδιακή αύξηση στα μπουκάλια  ανακυκλώσιμου rPet κατά 25%. Βαδίζοντας στα χνάρια της πολυεθνικής Nestle, υπό τη σκέπη της οποίας βρίσκεται από το 1993, η ελληνική διοίκηση θα στηρίξει τη στρατηγική της σε τρεις πυλώνες ανάπτυξης: υγιεινή ενυδάτωση, ανακύκλωση και στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα “Together4water 2017”, στο οποίο συμμετείχαν πέντε χώρες πιλοτικά, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για φέτος ο πήχης τίθεται ακόμη πιο ψηλά αφού για πρώτη φορά θα διοργανωθεί στη χώρα μας Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, με ένα roadshow που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο από το Μεσολόγγι και την Πάτρα. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η ΚΟΡΠΗ φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους πάνω στην πολυτιμότητα του νερού.

“Το νερό δεν είναι απλά πηγή ζωής αλλά η ίδια η ζωή. Ως προϊόν συνιστά μια κατηγορία, πού όσοι δραστηριοποιούμαστε σε αυτή φέρουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία” ανέφερε ο Country Business Manager Nestle Waters για την Ελλάδα, Δημήτρης Χανιόγλου και πρόσθεσε πως βάσει ερευνών ο άνθρωπος θα πρέπει να πίνει τουλάχιστον 1,5 λίτρα νερό την ημέρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που δόθηκαν αναφορικά με την συνολική κατανάλωση  εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα, η οποία σε ετήσια βάση ανέρχεται  περίπου σε 1,2 δισ. λίτρα νερό. Αξιοσημείωτο είναι πως η κρίση έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις του εμφιαλωμένου νερού μειώνοντας την ετήσια  κατά κεφαλήν κατανάλωση σε 100 λίτρα από 145 λίτρα, γεγονός που υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, κάνουν περικοπές ακόμη και σε ένα ζωτικής σημασίας αγαθό για τον οργανισμό τους.

Το νερό ΚΟΡΠΗ κατέχει 12% μερίδιο αγοράς, διατηρώντας την τρίτη θέση στον κλάδο μετά το ΖΑΓΟΡΙ και το ΒΙΚΟΣ. To 2017 οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά με μονοψήφιο ποσοστό και η εκτίμηση είναι πως την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και φέτος.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πόσο υγιεινό είναι το εμφιαλωμένο νερό και αν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας όταν βρίσκεται εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, ο κ.  Χανιόγλου τόνισε ότι  καλό θα είναι να μην καταναλώνεται το νερό εάν το βλέπουμε εκτεθειμένο στον ήλιο, ενώ επεσήμανε πως το πλαστικό μπουκαλάκι είναι μιας χρήσης και δεν θα πρέπει να επαναχρησιμοποιείται, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί καταναλωτές που το γεμίζουν με νερό βρύσης. “Η δική μας πολιτική είναι να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας τη νύχτα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες”, διευκρίνισε.