Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές – Στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές – Στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλά στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής - Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,Αθήνα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός την περίοδο 2004-2009, και επί 12 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής με μια λιτή δήλωση ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Καραμανλής, όπως τονίζει, στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι «ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή», εκφράζοντας τον σεβασμό του «για τον κόσμο της ΝΔ και όλους τους Έλληνες».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Κυρ. Μητσοτάκης για τη δήλωση του Κ. Καραμανλή

Για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του αναφέρει, ειδικότερα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: