Κωτσόβολος: To «React Docuseries» παρουσιάζει όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνεις κι εσύ REACT

Κωτσόβολος: To «React Docuseries» παρουσιάζει όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνεις κι εσύ REACT
Το πρώτο επεισόδιο «φωτίζει» το ζήτημα της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στην πόλη.

Μέσα από το ESG πρόγραμμά της «REACT», η Κωτσόβολος συγκεντρώνει τις δυνάμεις της και δρα για το Περιβάλλον, την Κοινωνία, τον Άνθρωπο, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να τονίσει την ανάγκη της «αντίδρασης» σε όλα όσα συμβαίνουν, ώστε να αλλάξουμε τον Κόσμο μας προς το καλύτερο.

Με αυτή την αφορμή και με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, δημιούργησε τη digital σειρά «React Docuseries», αναδεικνύοντας θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία και προσφέροντας τροφή για σκέψη.

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα, η Κωτσόβολος εμβαθύνει σε διαφορετικές θεματικές με κοινό παρονομαστή την προτροπή του κοινού να βγει από την απάθεια και να κάνει REACT. Κάθε μήνας κι ένα νέο επεισόδιο. Κάθε επεισόδιο και ένα συγκεκριμένο θέμα θα αναλύεται από όλες του τις πλευρές. Data, videos, trends, quotes, puns, συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά και όχι μόνο, θα παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί.

Αναπηρία, κυκλική οικονομία, περιβάλλον, εθελοντισμός, συμπερίληψη είναι κάποια από τα επεισόδια που θα δούμε στο κανάλι YouTube της Κωτσόβολος.

Απέναντι σε έναν κόσμο που κάνει έκκληση για βοήθεια, η λύση έρχεται μέσα από τις συλλογικές πράξεις, γιατί μόνο «ΜΑΖΙ» μπορούμε να φέρουμε μία καλύτερη, μεγαλύτερη, πιο επιδραστική αλλαγή. 

Κι αυτήν την απλή αλήθεια έρχεται να υπενθυμίσει η νέα σειρά της Κωτσόβολος.

Το πρώτο επεισόδιο «φωτίζει» το ζήτημα της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στην πόλη μέσα από τα μάτια της καλεσμένης, Γεωργίας Καλτσή, η οποία κινείται με αμαξίδιο και κάνει REACT για τον άνθρωπο, με στόχο μία Καλύτερη Ζωή.

Βιώνει η Γεωργία τη διάκριση; Τί τη δυσκολεύει στην καθημερινότητά της; Τί θέλει από τον κόσμο γύρω της; Σε αυτά κι άλλα πολλά απαντά η ίδια κατά τη συνέντευξή της στον Γιώργο Λέντζα, προβληματίζοντάς μας με όσα αγνοούμε για την καθημερινότητα συνανθρώπων μας με αναπηρίες. Παράλληλα, το επεισόδιο παρουσιάζει δεδομένα που προκαλούν «έκπληξη», αφού ελάχιστοι από το ευρύ κοινό γνωρίζουν ότι 3 στους 10 ανθρώπους με αναπηρία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας, στα ίδια σημεία που πλήθος κόσμου περνά καθημερινά χωρίς προβλήματα και ότι μόλις το 15.8% έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το 48% αντιμετωπίζει άδικη μεταχείριση ή δεν έχει ίσες ευκαιρίες.

Καθώς το επεισόδιο ολοκληρώνεται, γίνεται ξεκάθαρο ότι η επαρκής ενημέρωση φέρνει την ευαισθητοποίηση και είναι αρκετή για να μας προβληματίσει και όλοι ΜΑΖΊ να αντιδράσουμε, όπως άλλωστε «αντιδρά» και η Κωτσόβολος τόσα χρόνια σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Πως;

Μέσα από το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», η εταιρεία εξασφαλίζει την ίση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην τεχνολογία με ουσιαστικές πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά, ξεκινώντας από το ίδιο της το «σπίτι». Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, 14 καταστήματα του δικτύου της έχουν αναβαθμιστεί ώστε να είναι φιλικά σε άτομα με κινητική δυσκολία σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και άλλα 11 σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct, έχουν χαρτογραφηθεί και διαθέτοντας αισθητηριακές πληροφορίες γι’ αυτά μέσα από το site της, όπως τους αισθητηριακούς χάρτες, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή περιήγηση στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα. Παράλληλα, η εταιρεία εκπαιδεύει το προσωπικό της για να είναι σε θέση να εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο ανθρώπους με αναπηρίες, ενώ πιστοποιημένοι σύμβουλοι εξυπηρετούν στη Νοηματική μέσα από το website της με κλήση video.  

Επιπλέον, 4 sites σε Ελλάδα και Κύπρο και ένα ειδικό microsite για το πρόγραμμα διαθέτουν όλα ειδικό μενού προσβασιμότητας, ενώ διατίθενται, επίσης, υποστηρικτικές τεχνολογίες σε πάνω από 3.000 προϊόντα, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς. 

Ακόμα, στην αφετηρία του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», η Κωτσόβολος τοποθέτησε την πρώτη έρευνα για τις ανάγκες και δυσκολίες που συναντούν οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες στην καθημερινότητά τους. Με τη συμβολή της εταιρεία ερευνών MRB και με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου της EΣΑμεΑ προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο το σημαντικό ζήτημα της προσβασιμότητας.

Μη μένεις θεατής στη ζήτημα της ίσης πρόσβασης όλων σε απλές καθημερινές στιγμές, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς! Ένα ζήτημα που, ενώ θεωρείται αυτονόητο, τελικά δεν είναι…και μας αφορά όλους! 

Παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο της σειράς της Κωτσόβολος, «μάθε», «σκέψου» και «αντέδρασε» κι εσύ για τον Άνθρωπο. Αντέδρασε για έναν Καλύτερο Κόσμο. #REACT

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα επεισόδια που έρχονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: