Κουντουρά: Πολιτικός υποκινητής φασιστικών στοιχείων ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κουντουρά: Πολιτικός υποκινητής φασιστικών στοιχείων ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερώv, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Βαριές κατηγορίες κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ από την υπουργό Τουρισμού. Έκανε λόγο για απειλές κατά τη ίδιας και της οικογένειάς της.

 

Αποτέλεσμα «της προπαγάνδας του μίσους και διχασμού που έσπειρε η ΝΔ» θεωρεί η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και για απειλές εκφοβισμού και τρομοκρατίας εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της από φασιστικά στοιχεία, στα οποία, όπως είπε, παρέχει πολιτική υποκίνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως δήλωσε η κ. Κουντουρά, από το βήμα της Ολομέλεια «δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Δεν διαπραγματεύομαι το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση».

«Τον τελευταίο καιρό ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον μου για το κόστος των υπηρεσιακών μετακινήσεών μου και τηλεφώνων-περιουσία του ελληνικού δημοσίου- και έχω υποστεί άθλιες επιθέσεις για την οικογένειά μου και ανήθικες επιθέσεις για το ήθος μου και τον νεκρό πατέρα μου. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προέρχεται από έναν ακραίο χώρο, αντί να τοποθετείται στις ομιλίες του πολιτικά έχει επιδοθεί σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου με εμμονή και με έχει στοχοποιήσει», ανέφερε η κ. Κουντουρά.

Κατέθεσε, δε, στα πρακτικά της Βουλής, δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, είτε από το βήμα της Βουλής είτε από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, με τις οποίες, όπως είπε η κ. Κουντουρά, «με στοχοποιεί κατ’ επανάληψη και οι οποίες αναπαράγονται».

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε το δικαίωμα και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία να εκφοβίζουν την οικογένειά της και την ίδια, να λαμβάνει φωτογραφίες νεκρών γυναικών, να δέχεται απειλητικές κλήσεις κι απειλητικά μηνύματα στο κινητό της αλλά και μέσα από το διαδίκτυο. Η κ. Κουντουρά, κατέθεσε «αποδεικτικά στοιχεία των απειλών, της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού» κατά της ίδιας και της οικογένειάς της και διεμήνυσε: «Εάν συμβεί οτιδήποτε στην οικογένειά μου και σε μένα, ευθύνες δεν θα βαρύνουν μόνον τους δράστες αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς».

Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η κ. Κουντουρά εξέφρασε τη συμπαράστασή της στη Θεοδώρα Τζάκρη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της και εναντίον της οικογένειάς της και καταδίκασε κάθε μορφή βίας και απόπειρες τρομοκρατίας και στοχοποίησης, που στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας μας.

«Τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι αποτέλεσμα της άθλιας προπαγάνδας του μίσους και του διχασμού που έχει σπείρει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν διστάζει να υπονομεύει το εθνικό συμφέρον για πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και με τη μέχρι σήμερα σιωπή της και ανοχή της στελέχη της παρακινούσαν ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές εναντίον βουλευτών με διαφορετική πολιτική θέση και τοποθέτηση», είπε η υπουργός Τουρισμού.

Η κ. Κουντουρά ξεκαθάρισε, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι η θετική ψήφος είναι η πραγματικά πατριωτική στάση και προσέθεσε ότι αυτό «χρωστάμε στην πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές».

«Δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Δεν διαπραγματεύομαι το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση. Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή πορεύομαι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το καλό της πατρίδας μας πάνω από κάθε κομματικό όφελος. Πάνω από κάθε πολιτικό και προσωπικό κόστος. Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Καλώ όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι σε αυτή τη φασιστική απειλή, να τους καταδικάσουμε και να τους απομονώσουμε. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», κατέληξε η κ. Κουντουρά.