Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η νέα συμφωνία βαθαίνει την φτώχεια του λαού, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά πλέον γεγονός. Με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και όλοι πλέον μαζί-φυσικά και το Ποτάμι- απόψε θα ψηφίσουν το νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών της πατρίδας μας, ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπωσιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης με τις αποζημιώσεις βουλευτών και πρόσθεσε πως αν ήθελε πραγματικά να βάλει το χέρι επί των τύπων των ήλων ας έφερνε για ψηφοφορία την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου του ΚΚΕ για δραστικές περικοπές στις βουλευτικές αποζημιώσεις, κατάργηση του αφορολόγητου στους βουλευτές, πλήρη κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και όλων των άλλων απολαβών που συνδέονται με την βουλευτική ιδιότητα.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου, έχοντας το μυαλό της στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Τόνισε ότι τα μέτρα του «3ου Μνημονίου Τσίπρα» κονιορτοποιούν ότι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ, επιπλέον, κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα, δεν καταργείται, ή έστω αναστέλλεται.

Η νέα συμφωνία, πρόσθεσε, βαθαίνει την φτώχεια του λαού, σφίγγει τις αλυσίδες, μόνο και μόνο για να δώσει ώθηση στην περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη, φέρνοντας μέτρα βελτίωσης για επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να επενδύσουν τα λιμνάζοντα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους.

Χαρακτήρισε το μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ως προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, και ολοκλήρωση του κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ ως «γλυκανάλατων σοσιαλιστών».

Επέρριψε μεγάλες ευθύνες σε όσους βουλευτές εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από το βάθος των ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είπε πως είναι είτε αδιάβαστοι ή υποκρίνονται, και πρόσθεσε πως αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος στον οποίο ορκίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ