Κουβέλης: Κανένας πλειστηριασμός ως το 2015

Κουβέλης: Κανένας πλειστηριασμός ως το 2015

Αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών για τα περί συνοχής μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ζήτησε να παραταθεί τουλάχιστον έως το 2015 η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σε δήλωσή του, ο Φ. Κουβέλης σημειώνει ότι «η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας που συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα των οικογενειών» και συνεπώς «είναι απαράδεκτο, σε αυτές τις συνθήκες, να απειλείται και να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του».

«Το κράτος οφείλει να παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τουλάχιστον έως το 2015 και να προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις των “κόκκινων δανείων” ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για την κυβερνητική συνοχή
«Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αύξησε τη συνοχή της, μαρτυρά τη λάθος πολιτική κατεύθυνση αυτής της συνοχής», εκτιμά η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Αλήθεια ποιο το όφελος για τη χώρα και τους πολίτες, αν αυτή η συνοχή ισοδυναμεί με δογματική προσήλωση στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικας, συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που παράγει ύφεση και αναπαράγει την κρίση, αδράνεια για θέματα κοινωνικής προστασίας, αποδοχή της διατήρησης μέτρων που αποδείχθηκαν εκτός από επαχθή και αναποτελεσματικά καθώς και προώθηση της διοικητικής απορρύθμισης; Πόσο αυτή η κυβερνητική συνοχή και η πολιτική που ασκείται υπηρετεί την κοινωνική συνοχή; Αυτό είναι το ερώτημα και το πολιτικό ζητούμενο», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.