KPMG – ESG & Compliance Conference: Η βιωσιμότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων

KPMG – ESG & Compliance Conference: Η βιωσιμότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων
Έμφαση στη σημασία που πρέπει να έχει το θεσμικό πλαίσιο για τους στόχους μείωσης των εκπομπών που θέτουν οι επιχειρήσεις.

Στα αποτελέσματα που είχε η πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα COP 28 και στο πως οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα μπορούν να εφαρμόσουν στον σχεδιασμό τους τη βιωσιμότητα εστίασε συζήτηση έγινε στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Στο εν λόγω πάνελ, που συντόνισε ο Βασίλης Καμινάρης, Partner, Head of Audit της KPMG στην Ελλάδα συμμετείχαν οι Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Sustainability & Corporate Responsibility Director του OTE, η Έλενα Αθουσάκη, Chief Sustainability Officer της Motoroil, ο Φερνάντο Καλλιγάς, Director of Corporate Affairs/ESG & Communication του ΔΕΣΦΑ και η Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager της Aegean Airlines.

ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Καλλιγάς μίλησε για την απόφαση του COP 28 σχετικά με το ταμείο αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που αποφασίστηκε για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Ακόμα, είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, καμία από τις χώρες δεν κατάφερε να μειώσει αποφασιστικά τις εκπομπές άνθρακα για το 2023. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα φέτος είχε μια πολύ σημαντική παρουσία στη φετινή σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα και συμπλήρωσε πως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε πράξεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Σχετικά με τις δράσεις του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Καλιγγάς είπε πως η ενεργειακή μετάβαση επηρεάζει οριζόντια τον ΔΕΣΦΑ, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της ασφάλειας της ενέργειας, που πρέπει να είναι οικονομική. «Να βρούμε λύσεις και για εμάς και για το σύνολο της κοινωνίας» σημείωσε ο ίδιος.

Motor oil

Η κ. Αθουσάκη σημείωσε πως «δεν είμαι αισιόδοξη, γιατί με τις υποσχέσεις δεν μπορείς να βγάλεις κάτι». Χρειάζεται ένα πλάνο, με μετρήσιμους στόχους, πρόσθεσε και είπε ότι «οι εταιρείες εφόσον θέτουν ένα πλάνο είναι υποχρεωμένες να το κρατήσουν» και τόνισε πως αυτό δεν ισχύει για τους ηγέτες. «Βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειες που υπάρχουν από την κλιματική αλλαγή και πρέπει να έχουμε απτά αποτελέσματα» συμπλήρωσε, ενώ εκτίμησε πως δεν αναμένει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις από το φετινό COP. «Περιμένω από το επόμενο COP περισσότερα αποτελέσματα και λιγότερο θεαθήναι» υπογράμμισε. Ακόμα, είπε πως οι στόχοι που είχαν τεθεί στη Συμφωνία του Παρισιού το 2015 κατέληξαν να είναι απλώς ένα cathfrase.

Για τους στόχους της Motoroil, η κ. Αθουσάκη είπε πως η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους. «Προσπαθούμε να γίνουμε μια πολυ-ενεργειακή εταιρεία» τόνισε και στάθηκε στη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης, τη στρατηγική της ενεργειακής μετάβασης και στη στρατηγική της απανθρακοποίησης που έχει θέσει η εταιρεία. Ακόμα, μίλησε για το πλάνο επενδύσεων της MOH, με επενδύσεις 2,5 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση.

Ακόμα, στάθηκε στη σημασία που πρέπει να έχει το θεσμικό πλαίσιο για τους στόχους μείωσης των εκπομπών που θέτουν οι επιχειρήσεις.

Aegean Airlines

Από την πλευρά της, η κ. Σπυριδάκη ανέφερε πως στη συνόδους του COP είναι δύσκολο να επιτευχθούν συναινέσεις, με τόσα πολλά κράτη που συμμετέχουν. «Υπάρχουν σίγουρα ανησυχίες για το COP να μην γίνει ένα PR event» είπε και δήλωσε ακόμα πως μετά από τα χρόνια που η πανδημία του κορονοϊού μονώπολησε τα COP, η ατζέντα της βιωσιμότητας επανέρχεται στο προσκήνιο.

Σχετικά με το εάν τα βιοκαύσιμα είναι βιώσιμα για τις αεροπορικές εταιρείες, είπε η τεχνολογία δεν έχει ευνοήσει τόσο πολύ τον κλάδο των αερομεταφορών όσο σε άλλους κλάδους για τη μείωση των εκπομπών. Μίλησε για την ανανέωση του στόλου της Aegean, ενώ στάθηκε και στη σημασία που έχει η καλύτερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, που μπορεί να επιτύχει μείωση των εκπομπών έως και κατά 10%.

Μιλώντας για τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), είπε πως η Aegean επεκτείνει το πρόγραμμα και σε πτήσεις του εξωτερικού. «Είμαστε δεσμευμένοι στη χρήση του SAF, ακόμα και εάν κοστίζει 3 ή και 4 φορές περισσότερο». Ακόμα, ζήτηση παρέμβαση υπέρ της χρήσης των SAF από τους αρμόδιους φορείς και το κράτος.

ΟΤΕ

Λαμβάνοντας τον λόγο, η κ. Αγγελοπούλου υποστήριξε ότι ο «ελάφαντας στο δωμάτιο» του COP είναι το εάν θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα ή εάν θα τα σταματήσουμε. «Εγώ είμαι στην αισιόδοξη πλευρά, έχουν συμφωνηθεί αρκετά» συμπλήρωσε και μίλησε για μια σειρά στόχων που έχουν αναλάβει χώρες του ΟΗΕ για τη μείωση των εκπομπών. Επιπλέον, είπε πως τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το internet of things μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο για τους «πράσινους» στόχους που έχουν τεθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο πως πρέπει να περάσουμε στην κυκλική οικονομία. «Αυτή τη στιγμή έχουμε σκουπίδια 60 εκατ. ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (e-state), εκ των οποίων το 18% ανακυκλώνεται» τόνισε.

Η πρόκληση που έχει ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος είναι το κατά πόσο η κυκλική οικονομία μπορεί να μπει μέσα στον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, συμπλήρωσε η κ. Αγγελοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: