KPMG – ESG & Compliance Conference: Πώς ένας CEO μπορεί να προωθήσει τα κριτήρια ESG;

KPMG – ESG & Compliance Conference: Πώς ένας CEO μπορεί να προωθήσει τα κριτήρια ESG;
«Να φτάσουμε στο σημείο όπου η βιωσιμότητα να μην θεωρείται ως premium, να φτάσουμε στο να έχουμε affordable προϊόντα απ' όλους μας».

Οι τρόποι με τους οποίους μια επιχειρήση μπορεί να κάνει πρόοδο στη βιωσιμότητα τέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που έγινε στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Ο Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO της Vitex S.A συνομίλησε με την Ανδριάνα Κάρτου, Partner, Audit της KPMG στην Ελλάδα, για τους τρόπους με τους οποίους ο CEO μιας επιχειρήσης μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση των πρακτικών ESG.

Ο κ. Γιαννίδης στάθηκε στην εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει μια εταιρεία στους ανθρώπους της και έδωσε έμφαση στο πως η Vitex προώθησε τη συμπεριλιπτική νοοτροπία στο εργασιακό της περιβάλλον της.

Σχετικά με το πως ένας CEO μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους στην πολιτική ESG, ο κ. Γιαννίδης υπογράμμισε πως αυτό αντιμετωπίζεται με τη διαφάνεια.

Μιλώντας για το εάν το ESG απειλεί την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, ο κ. Γιαννίδης μίλησε για την αύξηση του κύκλου εργασιών της Vitex και την άνοδο των συνεργατών της. «Ενδεχομένως μια ομάδα stakeholders να πρέπει να βάλει πλάτη. Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο όπου η βιωσιμότητα να μην θεωρείται ως premium, να φτάσουμε στο να έχουμε affordable προϊόντα απ’ όλους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: