«Κραυγή ελευθερίας» από τον Martin Kippenberger

«Κραυγή ελευθερίας» από τον Martin Kippenberger

Τα έργα ενός υπέροχου ζωγράφου, που «έφυγε» νωρίς.

Στις 9/10 ανοίγει η έκθεση «A cry for Freedom» του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη, Martin Kippenberger. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον οργανισμό ΝΕΟΝ παρουσιάζει 23 έργα του Kippenberger  από τη συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου και στην λογική των Artists Rooms υπό την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, Δημήτρη Παλαιοκρασσά.

Ο συμπαγής και ολοκληρωμένος Martin Kippenberger, ένα από τα enfant terrible  της σύγχρονης γερμανική τέχνης έζησε, δημιούργησε δίχως όρια και πέθανε, νωρίς, στα 44, μόλις, χρόνια του, το 1997.

Διαβάστε ακόμη: In mute festival στην Στέγη

Πιστός ακόλουθος της  γερμανικής παράδοσης Gesamtkunstwerk, του σφαιρικού, ολικού έργου δηλαδή, ο Kippenberger ήταν, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, ικανός για τα χειρότερα και τα καλύτερα. Όταν αντέστρεψε την διάσημη ρήση του Josef Beuys, «Every Human Being is an Artist» κάνοντάς την «Κάθε καλλιτέχνης είναι άνθρωπος» υπαινίχθηκε εμμέσως πλην απόλυτα σαφώς τις υφιστάμενες οδύνες του ενεργού καλλιτέχνη. Αυτές που τον δημιουργούν και ενδεχομένως τις ίδιες που τον καταστρέφουν.

Δείτε τα έργα και γνωρίστε αυτόν τον υπέροχο ζωγράφο που έφυγε πολύ νωρίς.

Martin Kippenberger, A Cry for Freedom, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

9/10/2013-26/1/2014

1/3