Κρι Κρι: Μπαίνει στην Ιρλανδία, ετοιμάζεται για επενδυτές

Κρι Κρι: Μπαίνει στην Ιρλανδία, ετοιμάζεται για επενδυτές

Η ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία της εταιρείας συνεχίζεται και στόχος τώρα είναι η προσέλκυση επενδυτών. 

Ο πρόεδρος και CEO της Kρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, προχώρησε σε αρκετές αποκαλύψεις για τα σχέδια της εταιρείας στην ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών.

Όπως ανέφερε η θετική εικόνα της εταιρείας στην Αγγλία τής άνοιξε τον δρόμο να εισέλθει τις επόμενες εβδομάδες και στην αγορά της Ιρλανδίας. Η Κρι Κρι έχει ήδη παρουσία σε 24 χώρες με την αξία εξαγωγών γιαουρτιού το 2017 να φθάνει τα 21,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 61% σε σχέση με τις εξαγωγές αξίας 13,3 εκατ. ευρώ το 2016.

Ειδικά στην Αγγλία πλέον τα γιαούρτια της εταιρείας θα βρίσκονται και στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, όπως ήδη συμβαίνει στις Waitrose, Tesco, Aldi, MarksSpencer, ASDA, COOP.

Επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι είναι έτοιμοι να διαθέσουν ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές (κατέχει η οικογένεια του το 76%), αλλά ξεκαθάρισε ότι “θα συνεχίσουμε να έχουμε την πλειοψηφία της εταιρείας και να διοικούμε την επιχείριση όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της”.

Στη διάρκεια της παρουσίασης τα στελέχη της Κρι Κρι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχώς ανοδική πορεία της εταιρείας και στην αύξηση των πωλήσεων στα προϊόντα παγωτού κατά 8,6%, επίδοση η οποία κατατάσσει τη μάρκα Kρι Kρι στη 2η θέση στην ελληνική αγορά παγωτού, με μερίδιο 15%.

Στην κατάκτηση της θέσης αυτής συνέβαλαν το ισχυρό επικοινωνιακό πλάνο, η αύξηση των σημείων διανομής, αγγίζοντας πλέον τις 15.000 σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και τα λανσαρίσματα των νέων προϊόντων, όπως οι παγωτοσοκολάτες Derby, τα Γλυκά της Μαμάς, το Super Spoon και το παιδικό παγωτό Frozen.