Κρι Κρι: Επέκταση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Κρι Κρι: Επέκταση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Τη συνεργασία της με την αλυσίδα Waitrose ανακοίνωσε η βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία.

Ο δρόμος των εξαγωγών είναι πλέον μονόδρομος για τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες, καθώς η ύφεση στην εσωτερική αγορά δεν δίνει σημαντικά περιθώρια αύξησης πωλήσεων. Στα πλαίσια αυτά η ΚΡΙ- ΚΡΙ προχώρησε σε συνεργασία με την βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose.

Η Waitrose αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της Μεγ. Βρετανίας, διαθέτοντας περισσότερα από 300 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και την έμφαση που δίνει στις αξίες της υγιεινής διατροφής.

Η συνεργασία της ΚΡΙ-ΚΡΙ με τη Waitrose αφορά στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού με ιδιωτική ετικέτα. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της ΚΡΙ-ΚΡΙ στην πλέον ενδιαφέρουσα αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Ευρώπης.

Το συνολικό μέγεθος της αγοράς ελληνικού γιαουρτιού του Ηνωμένου Βασιλείου υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ, και προβλέπεται να παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της (80%) αφορά σε Greek style γιαούρτια που παράγονται τοπικά. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν μοναδικός παίκτης έως τώρα, και η εταιρεία που έμαθε στους Βρετανούς το ελληνικό γιαούρτι ήταν η ΦΑΓΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία με αφορμή την είσοδο της στην αγορά της Βρετανίας αναφέρει ότι «η ΚΡΙ-ΚΡΙ με την εξωστρέφεια που επιδεικνύει και προωθώντας, παράλληλα, τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα προϊόντα γιαουρτιού που παράγει για την ελληνική αγορά, καταφέρνει να εμφανίζει άνοδο στις πωλήσεις γαλακτοκομικών μεγαλύτερη του 20%. Η πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της, επικεντρωμένη στη φρεσκάδα των γιαουρτιών της, που παράγονται από γάλα που συλλέγεται, επεξεργάζεται και συσκευάζεται σε λιγότερο από 24 ώρες, βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στην εσωτερική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, και για το σκοπό της ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικότητας, η διοίκηση προχωρά σε επέκταση του επενδυτικού πλάνου για το γιαούρτι, προγραμματίζοντας επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ που είχαν σχεδιαστεί αρχικά, με ορίζοντα υλοποίησης ως το καλοκαίρι 2014».

Διαβάστε ακόμη: Η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού που «έπιασε» τη Google και το Facebook σε ρυθμό ανάπτυξης.