Κρι Κρι: Eπενδύει 20 εκατ. ευρώ για υπερσύγχρονη μονάδα

Κρι Κρι: Eπενδύει 20 εκατ. ευρώ για υπερσύγχρονη μονάδα

Η εταιρεία θα κατασκευάσει νέα μονάδα παραγωγής γιαουρτιού στις κεντρικές εγκαταστάσεις στις Σέρρες. 

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, προχωρά η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη: Ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό η Κρι Κρι

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014. Σημειώνεται ότι στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρεία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  Παναγιώτης Τσινάβος της Κρι Κρι δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την εγχώρια οικονομία, η Κρι Κρι στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται το σύνολο του νωπού γάλακτος που είναι απαραίτητο για την παρασκευή των γιαουρτιών της. Συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία του Νομού Σερρών και παράλληλα συνδράμει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας δίνοντας δυναμικό παρόν στην αγορά με τα προϊόντα της, προσφέροντας 100% ελληνικής προέλευσης προϊόντα με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ξεχωριστή ποιότητα, χρησιμοποιώντας πάντοτε εκλεκτές πρώτες ύλες».