Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα στο Βερολίνο

Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα στο Βερολίνο

Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ θα συναντηθούν λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που θα γίνει το απόγευμα στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν το αυριανό Eurogroup στη Μάλτα.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο περιθώριο της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με παράγοντες του ελληνικού ζητήματος.

«Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε μια πολύ θετική εξέλιξη, αύριο. Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος».Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”.

Δεν υπάρχει σενάριο για παράταση της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβρη, τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πάρα πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση.

Ενώ ήμασταν πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία την προηγούμενη Πέμπτη τέθηκε ξαφνικά εκ μέρους ενός από τους δανειστές ότι με βάση το περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου δεν συμπίπτουν οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, για να σημειώσει ότι αυτό δημιουργεί, από την πλευρά της κυβέρνησης, την εύλογη πεποίθηση ότι πιθανόν κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε με τον τρόπο που είχε συμφωνηθεί.