Κτήμα Semeli: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων

Κτήμα Semeli: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων
Το Κτήμα Semeli θα συνεχίσει να καταθέτει το ποιοτικό του αποτύπωμα στην περιοχή και στην οινική παραγωγή της χώρας.

Μια ιδιαίτερη οινική και ταξιδιωτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού στο Κτήμα Semeli, το οποίοσυμμετείχε στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τους “Δρόμους του Κρασιού” της Ελλάδος και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη.

Το Σάββατο και την Κυριακή, σημαντικός αριθμός οινόφιλων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Κτήμα, στους αμπελώνες, στους ανακαινισμένους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας και να μάθουν την ιστορία του Κτήματος. Κυρίως όμως είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού και να απολαύσουν επιλεγμένα κρασιά του Κτήματος, μέσα από προγράμματα Οινογευσίας συνδυασμένα με τοπικά εδέσματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Κτήμα Semeli βρέθηκε στην πρωτοπορία της δράσης του Οινοτουρισμού, μιας και η φιλοσοφία της επιχείρησης πρεσβεύει πως το κρασί αποτελεί ένα σημαντικό προϊόν της χώρας μας που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες.

Οι αμπελώνες της Νεμέας μαζί με την ιστορία της περιοχής δημιουργούν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο φιλοξενίας, που το Κτήμα Semeli εξέλιξε σε όλα τα επίπεδα.

Όπως επισημαίνεται, με μοναδικό στόχο τη συνεχή εξέλιξη, η Οινοποιία Semeli επένδυσε με συνέπεια στη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου μειώνοντας σε όλες τις δράσεις της το ανθρακικό αποτύπωμα. Η ελάχιστη δυνατή όχληση εξάλλου, όπως και η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και η ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και του παραγόμενου από αυτήν οίνου αποτελούν βασικές αξίες και διαπερνούν όλες τις δραστηριότητες του Κτήματος.