Λαχραουί και Αμπντεσλάμ είχαν διανυκτερεύσει στη Γερμανία

Λαχραουί και Αμπντεσλάμ είχαν διανυκτερεύσει στη Γερμανία
epa05225236 Passengers and airport staff are evacuated from the terminal building after explosions at Brussels Airport in Zaventem near Brussels, Belgium, 22 March 2016. A double explosion in the departure hall of Zaventem Airport in Brussels has left at least 13 dead and 35 wounded, sources at the General Attorney's Office of Belgium said. Hours later, blasts also rocked Shuman and Maelbeek metro stations near European Union buildings, the number of victims which remains unknown, prompting a shutdown of the metro system as authorities raised the city terror alert to the maximum level. EPA/LAURENT DUBRULE

Στη Γερμανία φέρεται να βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ο Λαχραουί-Γενετικό υλικό του είχε βρεθεί και σε εκρηκτικό μηχανισμό του Παρισιού.

 

Όπως μεταδίδει η Βαυαρική Ραδιοφωνία, η αστυνομία της Βαυαρίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, πέρασε δύο μήνες πριν την επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα από τη Γερμανία.

Σύμφωνα συγκλίνουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον περασμένο Σεπτέμβριο διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε ξενώνα της επαρχίας Κίτσινγκεν της Βαυαρίας και μαζί του ήταν άλλοι δυο άνδρες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βαυαρίας Βίλχελμ Σμιντμπάουερ, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους δύο να ήταν ο Λαχραουί.

Πρόκειται για έναν εκ των φερόμενων δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, ειδικό σε εκρηκτικές ύλες και γενετικό υλικό, του οποίου είχε βρεθεί σε εκρηκτικό μηχανισμό του Παρισιού.

Ο έλεγχος στα ουγγροαυστριακά σύνορα

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ZDF) Έλμαρ Τέβεσεν, ο Αμπντεσλάμ φέρεται να είχε μεταβεί στην Ουγγαρία με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να παραλάβει τον Λαχραουί και άλλον έναν άνδρα από έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βουδαπέστη. Επικαλούμενος δύο ανώνυμες πηγές του ο ειδικός αποκαλύπτει ότι στα ουγγροαυστριακά σύνορα οι τρεις άνδρες ελέγχθηκαν από την αστυνομία.

Στη βάση δεδομένων υπήρχε μόνον το όνομα του Αμντεσλάμ με την επισήμανση ότι σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να ενημερώνονται οι βελγικές αρχές. Εντούτοις πέραν αυτού δεν υπήρχε κάποια άλλη επισήμανση και κυρίως οποιαδήποτε ένδειξη για τρομοκρατική δράση και έτσι οι τρεις συνέχισαν το ταξίδι τους προς Βέλγιο μέσω Γερμανίας.

Πηγή: Deutsche Welle