Λαφαζάνης: Φεύγω από το Υπουργείο, αλλά θα είμαι παρών στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ

Λαφαζάνης: Φεύγω από το Υπουργείο, αλλά θα είμαι παρών στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα αγωνιστώ για να γίνει μία μικρή παρένθεση το νέο μνημόνιο στην πορεία της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι μία σημαντική προσπάθεια μέσα από αυτό το υπουργείο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργεία, ιδιαίτερα στη φάση αυτή της κρίσης» και προσέθεσε: «Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Θα είμαι παρών στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ και την ενότητα του κόμματος μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, όπως ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, σημείωσε: «Θα αγωνιστώ για να γίνει μία μικρή παρένθεση το νέο μνημόνιο στην πορεία της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι έτσι εκφράζω μία ευρεία μάζα της Αριστεράς.Το υπουργείο αυτό είναι μία ηλεκτρική καρέκλα γιατί πολιορκείται από τα συμφέροντα που έχει απέναντί του».

Επιπλέον, υπογράμμισε: «Οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Η ισχυρή δημόσια παρέμβαση στο δημόσιο τομέα έχει στρατηγική σημασία για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Αναφερόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, τον χαρακτήρισε «ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύθηκε να σταθεί δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.