Λαφαζάνης: Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός

Λαφαζάνης: Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός
O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρευρίσκεται στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. 'Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Πυρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό σε νέα του συνέντευξη.

Για τη ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», στην οποία εξαπολύει «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, «το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι θα συνεχίσει πιο εντατικά τις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις και επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, λέγοντας πως η ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «βαρύ ιστορικό ατόπημα».

Όσον αφορά στο συνέδριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει «εκβιαστικό και ανούσιο», ενώ θεωρεί «επίπλαστο» το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.