Λαφαζάνης: Λυπάμαι και ντρέπομαι για την κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Λυπάμαι και ντρέπομαι για την κυβέρνηση

Αφορμή για τη νέα επίθεση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας η τροπολογία Μάρδα για τις συντάξεις.

Σφοδρή επίθεση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην κυβέρνηση με αφορμή τις νομοθετικές αλλαγές που είχε ανακοινώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάδρας για την τροπολογία σχετικά με τις συντάξεις του Δημοσίου.

Μεταξύ των όσων είπε ο κύριος Μάρδας ήταν και η αλλαγή του τίτλου της τροπολογίας για το ασφαλιστικό, κάτι που είχε προτείνει νωρίτερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος και που θεωρήθηκε ότι υιοθέτησε η κυβέρνηση.

«Λυπάμαι για την κυβέρνηση και για τη δική σας στάση», είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας πως το μνημόνιο αποτελεί συνταγματική εκτροπή. «Δεν υφίσταται σ’ αυτή τη χώρα Δημοκρατία» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «λυπάμαι για την κυβέρνηση».

«Σαν τους καλόγερους που βαφτίζουν το κρέας ψάρι, άλλαξε το όνομα και το έκανε συνταγματικό! Έτσι γίνεται κύριε Μάρδα; Πήρατε το τρικ του κυρίου Βενιζέλου και νομίζετε ότι σας δίνει λύση; Είναι ντροπή, είναι συνταγματική εκτροπή», τόνισε.

«Κάνετε συνταγματική εκτροπή. Κάνετε κουρελόχαρτο το σύνταγμα, κουρελιάζετε το πολίτευμα» είπε ο κύριος Λαφαζάνης και ακολούθως σημείωσε πως η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί, ότι ζούμε την «δικτατορία της Ευρωζώνης στη νεοαποικία που λέγεται Ελλάδα» και τόνισε σε… προεκλογικούς περισσότερο τόνους: «Θα την γκρεμίσουμε αυτή τη δικτατορία γιατί υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει μονόδρομος».