Λαφαζάνης: O Τσίπρας ήταν και είναι φανατικά προσηλωμένος στο ευρώ

Λαφαζάνης: O Τσίπρας ήταν και είναι φανατικά προσηλωμένος στο ευρώ
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π.

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει αναφέρει ο επικεφαλής της ΛΑΕ – Τι λέει για Βαρουφάκη και για τα εναλλακτικά σχέδια.

Η χρεοκοπία είναι θέμα χρόνου υποστηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο liberal.gr, σχολιάζοντας επίσης τη συνέντευξη Βαρουφάκη, τις δηλώσεις Στουρνάρα, τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει εντολή στην ΕΥΠ να φυλάξει το νομισματοκοπείο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, τονίζει πώς ο πρωθυπουργός, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η στενή του ομάδα ήταν πάντα υπέρ της παραμονής στο ευρώ. «Δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ποτέ σοβαρά ως θέμα την έξοδο από την Ευζωζώνη. Δεν θέλω να διαψεύσω κανέναν, εγώ όμως και με βάση την επαφή που είχα με τον Τσίπρα και τις πάρα πολλές συγκρούσεις που είχαμε μεταξύ μας για την Ευρωζώνη και το ευρώ δεν διέκρινα ούτε μία στιγμή ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας ήταν διατεθειμένος να ανοίξει τη θεματολογία εξόδου από την Ευρωζώνη. Όχι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και η περί αυτόν ομάδα. Ήταν προσηλωμένοι στο ευρώ. Φανατικά προσηλωμένοι στο ευρώ. Αδικαιολόγητα φανατικά προσηλωμένοι στο ευρώ. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα. Είναι μέσο. Δεν είναι αυτοσκοπός, όπως έγινε για τον Τσίπρα και την ομάδα του».

Για το Plan X του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ, αναφέρει ότι δεν ήξερε κάτι.
«Δεν ήξερα και αν με ρωτάγατε, θα σας έλεγα τότε ότι δεν πίστευα ότι υπήρχε σχέδιο Β, ούτε σχέδιο Χ, ούτε σχέδιο Ζ, ούτε οποιοδήποτε εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα αμφισβητούσε τη μία, μοναδική και καθαρή επιλογή, εκείνη της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Τώρα! Δεν θέλω να διαψεύσω τον Γιάνη τον Βαρουφάκη και να πω ότι δεν είναι ειλικρινές αυτό που ισχυρίζεται. Υπάρχει ενδεχόμενο να είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, σε έναν άλλο κύκλο μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκη».

Για την περίφημη «εισβολή» στο νομισματοκοπείο αναφέρει: “Αποτελεί ένα ωραίο κατασκοπευτικό – αστυνομικό στόρι, γαργαλιστικό και με υπερβολική δόση φαντασίας. Μένω έκπληκτος. Εδώ έχουμε ένα είδος κατασκοπευτικού σήριαλ που έχει μέσα από όλα. Έχει νομισματοκοπείο, έχει ΕΥΠ τώρα τελευταία, έχει πρωθυπουργό, έχει έναν υπουργό που αντιδικεί με τον πρωθυπουργό και κάπου δεν τα βρίσκουνε, έχει διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει δισεκατομμύρια, έχει Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πολλά πράγματα! Αλλά είναι εκτός πραγματικότητας! Είναι ανόητο να πιστέψει κανείς ότι εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ να καταλάβουμε το νομισματοκοπείο ή να κάνουμε… ριφιφί! Η έξοδος από το ευρώ ήταν για μένα μία πολιτική επιλογή, όχι μία αστυνομική επιλογή».

Για την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ , σχολιάζει ότι ο νέος πρόεδρος μόνο αντιπολίτευση δεν είναι στον Αλέξη Τσίπρα. «Πολιτικά συνεταιράκια είναι. Κι αυτό δείχνει και η πώληση του ΟΛΠ από την κυβέρνηση με την οποία συμφωνεί και πανηγυρίζει ο «αντιπολιτευόμενος» Μητσοτάκης. Μέγα σκάνδαλο η πώληση του ΟΛΠ. Μαζί στο σκάνδαλο και στο ξεπούλημα της χώρας Τσίπρας και Μητσοτάκης. Η πώληση αυτή γίνεται με μηδέν τίμημα και με προίκα το ΕΣΠΑ με το οποίο οι Κινέζοι θα κάνουν τις επενδύσεις. Να σας πω και κάτι άλλο. Δεν θα πληρώσουν ούτε καν το ευτελές τίμημα που προσέφεραν. Γιατί; Ο ΟΛΠ είχε σύμβαση με την Cosco για τις προβλήτες 2 και 3. Και με βάση αυτήν τη σύμβαση η Cosco θα έπρεπε να πληρώνει στον ΟΛΠ ετήσιο μίσθωμα. Τώρα που παίρνει η Cosco τον ΟΛΠ το τίμημα αυτό θα πηγαίνει στον εαυτό της και όχι στο Δημόσιο. Με τα λεφτά που θα έδινε τα επόμενα χρόνια ως μίσθωμα θα πληρώσει τώρα το ελληνικό δημόσιο για να αγοράσει όλο το λιμάνι του Πειραιά! Είναι αυτές συμφωνίες; Ο Πειραιάς θα γίνει China Town. Λαθρεμπόριο, ασυδοσία, εργασιακός μεσαίωνας, μαϊμού μεταποιητικά προϊόντα».