Λαβρόφ: Οι Έλληνες πιλότοι δείχνουν όντως αυτοσυγκράτηση

Λαβρόφ: Οι Έλληνες πιλότοι δείχνουν όντως αυτοσυγκράτηση

Παρέμβαση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών με αφορμή το tweet του Αλέξη Τσίπρα.

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε εμμέσως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεγκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής το με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη

«Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λευκωσία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θέλησε έριξε ένα ακόμα “καρφί” προς την τουρκική πλευρά λόγω της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  ευχαρίστησε τη Λευκωσία μέσω του υπουργού, Ιωάννη Κασουλίδη για τη δήλωσή αλλά και τη στάση της χώρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16 ενώ τόνισε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, χαρακτήρισε αναίτια την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ενώ χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας.