«Λευκή νύχτα» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

«Λευκή νύχτα» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι τις 11 το βράδυ και δρώμενα στο κέντρο της Αθήνας – Αντιδράσεις των εμποροϋπαλλήλων.

«Λευκή νύχτα» διοργανώνεται αύριο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου.

Βάσει απόφασης, της 19/12/2013, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του δήμου Αθηναίων, τη συγκεκριμένη ημέρα, έως ώρα 23:00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τα εμπορικά καταστήματα που θα κάνουν χρήση της απόφασης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τις διαφοροποιημένες καταστάσεις προσωπικού.

Ο δήμος Αθηναίων ενισχύοντας τη διοργάνωση, συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα.

Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

Διαβάστε ακόμη: Οι ελληνικές startups που ξεχώρισαν το 2013

Αντιδράσεις εμποροϋπαλλήλων
Στην απόφαση για επέκταση του ωραρίου ως τις 11 το βράδυ αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

«Η “Λευκή Νύχτα” όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα» τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και σημειώνει:

«Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων».
Η ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους «να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω», αλλά και τους καταναλωτές «να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ