Leroy Merlin: Σχεδιάζει καταστήματα «πόλης» και επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια

Leroy Merlin: Σχεδιάζει καταστήματα «πόλης» και επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια
Η γαλλική αλυσίδα εγκαινίασε το όγδοο κατάστημά της στην Ελλάδα, στην περιοχή του Κηφισού.

Τα σχέδια ανάπτυξης της στην ελληνική αγορά συνεχίζει η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin, καθώς προγραμματίζει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων. 15 χρόνια μετά την έναρξη του πρώτου καταστήματός της στην Ελλάδα, η LEROY MERLIN συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική αγορά με ένα νέο κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισού 60 & Ηρούς στην έξοδο Λένορμαν. Με επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και δημιουργώντας 150 θέσεις εργασίας, το 7ο κατάστημα LEROY MERLIN στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε σε μόλις 7 μήνες, άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχεται στους υπερσύγχρονους χώρους του, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., αποτελώντας ακόμα μια ψήφο εμπιστοσύνης του Adeo Group στην Ελληνική αγορά.

Το νέο κατάστημα LEROY MERLIN στον Κηφισό, το οποίο λειτουργεί βάσει όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία με χιλιάδες προϊόντα, από οικοδομικά υλικά και ολοκληρωμένες λύσεις για την κουζίνα και το μπάνιο, μέχρι είδη κήπου και διακόσμησης, καθώς και μία σειρά από νέες υπηρεσίες ενισχύοντας έτσι την εμπειρία των πελατών, ενώ διαθέτει 500 θέσεις δωρεάν parking. Mε αφορμή το άνοιγμα του νέου καταστήματος η LEROY MERLIN προσθέτει νέες υπηρεσίες στη λίστα παροχών της όπως: Services center, design lab και εργαστήριο για κοπή κλειδιών, ευέλικτες πληρωμές με ένα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ειδικές προσφορές και υπηρεσίες για επαγγελματίες και τεχνίτες, όπως δυνατότητα παράδοσης εντός 24 ωρών ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης τεχνιτών, drive through οικοδομικών υλικών από τις 7:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. και ειδικές τιμές για μέλη του LEROY MERLIN club.

Το νέο κατάστημα ανοίγει τις πόρτες του Παρασκευή 26/6 για τους καταναλωτές και παράλληλη η αλυσίδα εξετάζει αγορές στα νότια προάστια της Αθήνας, στη δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, προκειμένου να δημιουργήσει νέα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας αποθήκης 25.000 τ.μ. προκειμένου να υποστηρίξει την επέκταση της με φυσικό δίκτυο αλλά και την online παρουσία της, η οποία βρίσκεται στα σπάργανα, μια και δεν έχει καν συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας.

Ο προγραμματισμός προβλέπει την ίδρυση καταστημάτων «πόλης», αλλά και συνεργασία με συμπληρωματικά λιανικά δίκτυα για την περαιτέρω προώθηση του brand Leroy Merlin.

Επιπλέον, μετά από την επιτυχημένη πορεία του Homistas Lab στο κατάστημα της B. Σοφίας, η εταιρία θα λανσάρει το δεύτερο Lab στην Ελλάδα, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα μέλη της LEROY MERLIN όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή, να δοκιμάζουν εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθούν σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του Ηome Ιmprovement.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της αλυσίδας, που μετρά πλέον 15 χρόνια στην ελληνική αγορά και έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 115 εκατ. ευρώ, το 2019 έκλεισε με πωλήσεις της τάξης των 158,2 εκατ. ευρώ από 144,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Το 2020 η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι -παρά το lockdown- θα καταφέρει να ισοφαρίσει το περυσινό της τζίρο.

Παρουσία του Γάλλου πρέσβη Patrick Maisonnave, του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στις υγειονομικές απαιτήσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19 και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε «Χαιρετίζουμε με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια τη νέα μεγάλη επένδυση της LEROY MERLIN εδώ στην Αθήνα, σε μια περιοχή πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της πόλεως, που θα προσφέρει σημαντικές θέσεις εργασίας και θα δώσει νέα προοπτική σε όλη την περιοχή. Είναι μια εξαιρετική επένδυση» ενώ ο Γάλλος Πρέσβης Patrick Maisonnave τόνισε «Τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν απόδειξη δυναμικότητας, μαχητικού πνεύματος και προθυμίας για να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία και να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα. Είμαι ευγνώμων στην LEROY MERLIN και τους εργαζόμενούς της, που κατέστησαν δυνατό να είμαστε σήμερα όλοι εδώ». Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε «Θέλω να ευχηθώ καλές δουλειές και να τονίσω πως υποστηρίζω αυτές τις προσπάθειες στις οποίες το σωστό επιχειρείν πρωταγωνιστεί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και διευκολύνοντας τους καταναλωτές. Η LEROY MERLIN έχει αποδείξει έμπρακτα ότι τα καταφέρνει!».

Από την πλευρά του, ο Olivier Arduin, Γενικός Διευθυντής της LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Λειτουργώντας ήδη 6 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο καθώς και ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, συνεχίζουμε το όραμά μας με το νέο μας κατάστημα, εδώ στον Κηφισό. Αυτό το κατάστημα έχει για εμάς πολύ μεγάλη αξία, γιατί δημιουργήθηκε υπό τις δυσκολότερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού. Και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με το κόψιμο της σημερινής κορδέλας είναι ότι είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην αγορά, στους καταναλωτές και στην οικονομία της Ελλάδας, παρόλες τις αντιξοότητες και ταυτόχρονα να υποσχεθούμε αξέχαστες αγοραστικές εμπειρίες στο νέο μας κατάστημα».

Με χιλιάδες προϊόντα, από οικοδομικά υλικά, είδη σπιτιού και ολοκληρωμένες λύσεις για την κουζίνα και το μπάνιο, μέχρι είδη κήπου, διακόσμησης & DIY, ο δρόμος της κατασκευής, της ανανέωσης και βελτίωσης του σπιτιού περνά πλέον από το νέο LEROY MERLIN Κηφισού και είναι «στρωμένος» με έμπνευση και τα πιο ποιοτικά υλικά.