Λεβέντης: Εκλογές μετά τη ΔΕΘ θα προκηρύξει ο Τσίπρας

Λεβέντης: Εκλογές μετά τη ΔΕΘ θα προκηρύξει ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ προέβλεψε ότι θα κηρυχθούν πρόωρες εκλογές 10 με 15 Οκτωβρίου για να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Βλέπω τον πρωθυπουργό να κηρύττει εκλογές μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», τόνισε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «ο κ. Τσιπρας εγκλωβίστηκε μόνος του με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά τον εγκλώβισε και ο άξονας της ΝΔ με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταυρό Θεοδωράκη».

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ προέβλεψε ότι θα κηρυχθούν πρόωρες εκλογές 10 με 15 Οκτωβρίου για να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν νέες εκλογές το Μάρτιο του 2017.

«Ο κ. Τσίπρας γκρεμίζεται δημοσκοπικά και μπορεί να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Σταύρος, Φώφη και Κυριάκος έχουν κάνει συνωμοσία να ρίξουν την κυβέρνηση. Εμένα δεν με καίει να κρατήσω την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι έντιμο να γίνονται συνωμοσίες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο κ. Λεβέντης συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην κάνει το λάθος να κάνει αναθεωρητική την επόμενη Βουλή, προκειμένου να μην μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει την ενισχυμένη στο Σύνταγμα και να πάει το μπόνους από τις 50 στις 80 έδρες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ, είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη για το καλό της χώρας. Δήλωσε μάλιστα ότι αν είναι απαραίτητοι οι βουλευτές του για το σχηματισμό κυβέρνηση ο ίδιος δεν θα επιλέξει να πάει τη χώρα σε νέες εκλογές. «Θα θέσω όμως βασικούς όρους υπέρ του φτωχού λαού» είπε.

Ακόμη, πρότεινε να μην ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, αλλά να συσταθεί το ΕΣΡ με πρόσωπα κοινής αποδοχής και να κάνει το Συμβούλιο τη διαδικασία της αδειοδότησης.

«Μπορεί να δώσει κάποιος τα χρήματα αν είναι κακοποιός; Θα του δώσουμε την άδεια;» αναρωτήθηκε αναφερόμενος στα κριτήρια που έχουν τεθεί από τον νόμο Παππά και συνέχισε: «Σφάζονται εννιά καναλάρχες στην αυλή ενός υπουργού».