Η LG κυκλοφορεί τηλεόραση με ανάλυση 4K και οθόνη OLED

Η LG κυκλοφορεί τηλεόραση με ανάλυση 4K και οθόνη OLED

Με ευκρίνεια σαν να βλέπεις έξω από το παράθυρο, θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας στην αγορά. Αλλά είναι η αγορά έτοιμη;

Στην αγορά υπάρχουν τηλεοράσεις 4K, όπως υπάρχουν και με τεχνολογία OLED. Καμία, όμως, μέχρι σήμερα δεν συνδύαζε και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

Η LG είναι η πρώτη που τα προσφέρει σε ένα προϊόν, την τηλεόραση 65 ιντσών που θα πωλείται από τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα και θα κοστίζει περίπου 8.500 €.

Η τεχνολογία OLED θεωρείται η κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της LED, ενώ, ενσωματώνοντας επιπλέον ένα οργανικό στοιχείο που αντιδρά διαφορετικά στο ηλεκτρικό φορτίο, αποδίδει με πολύ καλύτερο τρόπο το μαύρο και δίνει τιμές κοντράστ που το απλό LED δεν μπορεί.

H LG θεωρεί πως η OLED όχι μόνο θα γίνει standard της αγοράς πολύ συντομότερα από ότι περιμένουν οι ανταγωνιστές της (που το τοποθετούν όχι νωρίτερα από το 2017), αλλά και ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τις τηλεοράσεις LCD που, λόγω χαμηλού κόστους, είναι οι δημοφιλέστερες.

Η υψηλή τιμή και η απουσία περιεχομένου και προγραμμάτων σε τόσο υψηλή ανάλυση αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στη «ναυαρχίδα» της LG. Όμως η εταιρεία, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, εκτιμά πως καμία άλλη δεν είναι προετοιμασμένη όσο η ίδια για τη νέα εποχή που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες απεικόνισης.

Η LG ετοιμάζει και ένα μοντέλο 77 ιντσών με τεχνολογία 4K OLED για κυκλοφορία στο κοντινό μέλλον. Τόσο αυτό, όσο και η 66 ιντσών έκδοση θα παρουσιαστούν επίσημα στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

To 4K «σκοτώνει» το 3D

Το πιο hi tech Μουντιάλ στην ιστορία!

Μια τηλεόραση σαν χαρτί κουζίνας!