Lidl Ελλάς: Με υψηλό επαγγελματισμό και πάθος, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Lidl Ελλάς: Με υψηλό επαγγελματισμό και πάθος, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο
H Lidl Ελλάς παραμένει πιστή στις αξίες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας με ήθος, απέναντι στον τόπο και την κοινωνία, κάθε καταναλωτή, εργαζόμενο και συνεργάτη.

Συνοδοιπόρος η δύναμη της μοναδικής μας φιλοσοφίας

Mετά από 23 χρόνια δυναμικής πορείας στο ελληνικό λιανεμπόριο, η Lidl Ελλάςκαι οι άνθρωποί της συνεχίζουν με υψηλό επαγγελματισμό και το ίδιο πάθος, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Δουλεύοντας πάντα ως μια ομάδα, με κοινό όραμα, έμπνευση και διάθεση να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στους πρωτοπόρους της εθνικής επιχειρηματικότητας.

Σε αυτήν τη γεμάτη προκλήσεις πορεία είχαμε συνοδοιπόρους τη δύναμη της μοναδικής μας φιλοσοφίας και πυξίδα τις εταιρικές μας αξίες. Συχνά χρειάστηκε να κάνουμε δύσκολες επιλογές. Να δοκιμάσουμε πρακτικές «έξω από το κουτί» του χθες, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Καταφέραμε κάθε φορά να βρισκόμαστε στη σωστή όχθη. Όλες και όλοι μαζί. Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε να ανοίγουμε δρόμους

Βλέπουμε μόνο μπροστά. Έχουμε άποψη, εμπειρία και τεχνογνωσία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Ξέρουμε να ανοίγουμε δρόμους και χαιρόμαστε όταν οι δικοί μας άνθρωποι γίνονται οδηγοί  μέσα από τη δική τους εξέλιξη. Για εμάς στη Lidl Ελλάς, η επιχειρηματικότητα έχει πάνω απ’ όλα ήθος. Και όλα ξεκινάνε από το αίσθημα ευθύνης. Κάθε ιδέα, κάθε πρωτοβουλία, κάθε λύση είναι κρίκοι αλληλένδετοι, σε μια μακριά αλυσίδα υπεύθυνης συμπεριφοράς. Είναι αυτή που δεσμεύει κάθε stakeholder μας, έτσι ώστε να γίνεται πολύτιμο μέρος της κοινής προσπάθειας. Η καινοτομία βρίσκεται βαθιά μέσα στο DNA μας. Και κάθε φορά που τολμάμε, ξέρουμε ότι παράγουμε όφελος για τους πολλούς, αν όχι για όλους. Άλλωστε, έτσι ξεχωρίζουν οι ηγέτες του επιχειρείν. Ανανεώνονται και ανανεώνουν μέσα από την πρόοδο.

Μεγαλώνουμε την προστιθέμενη αξία

Κάθε μέρα που περνάει στη Lidl Ελλάς ενισχύουμε το αποτύπωμα που αφήνουμε στην εθνική οικονομία. Μεγαλώνουμε την προστιθέμενη αξία και δημιουργούμε απόθεμα ευημερίας. Σήμερα διαθέτουμε 229 καταστήματα και 5 κέντρα διανομής στην Ελλάδα. Απασχολούμε περισσότερους από 6.700 εργαζομένους. Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 2.700 Έλληνες προμηθευτές. Οι δείκτες μας αποδεικνύουν στην πράξη την άμεση, έμμεση και επαγόμενη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας.

Δεν σταματάμε ποτέ

Το σημαντικότερο στο μεγάλο ταξίδι της Lidl Ελλάς είναι ότι δεν σταματάμε ποτέ. Ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Μεγαλώνουμε το δίκτυό μας και βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Επιμένουμε στα επενδυτικά μας σχέδια, που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Με την ψηφιοποίηση βελτιώνουμε σημαντικά τόσο τη λειτουργία μας όσο και την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών. Παραμένουμε πιστοί στις σχέσεις μας με τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους Έλληνες προμηθευτές ως αξιόπιστος και υπεύθυνος συνεργάτης. Πάνω από το 60% του τζίρου μας προέρχεται από προϊόντα Ελλήνων προμηθευτών. Τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν. Και, φυσικά, στεκόμαστε δίπλα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα καταναλωτή, προσφέροντας διαχρονικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Όπως επίσης, δεν σταματάμε ποτέ να στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Αυτές και αυτούς που δοκιμάζονται, αυτές και αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η πιο βιώσιμη εταιρεία λιανικού εμπορίου

Ατενίζουμε το μέλλον και επιχειρούμε σήμερα, με γνώμονα το αύριο και τις επόμενες γενιές. Ξεκινήσαμε με το όραμα να γίνουμε η πιο βιώσιμη εταιρεία λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Η δέσμευσή μας είναι διαρκής. Η προσπάθειά μας συνεχής. Για ποιότητα παντού, ποιότητα στην καθημερινότητα όλων μας.

Χρησιμοποιούμε πράσινη ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στο 100%. Επενδύουμε σε φωτοβολταϊκά και σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, βελτιστοποιώντας διαδικασίες στα γραφεία, τα καταστήματα και τις αποθήκες μας.
Εξασφαλίζουμε καθημερινά και στην πράξη μεγάλη ποικιλία από φρέσκα και απαλλαγμένα από πρόσθετες ουσίες προϊόντα, διασφαλίζοντας παράλληλα την άριστη ποιότητά τους με συνεχείς εργαστηριακούς ελέγχους. Μειώνουμε το θερμιδικό φορτίο και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ στοχεύουμε στη μείωση σε πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη κατά 20%, ως το 2025.

Όλα αυτά μας κάνουν Lidl

Μπορεί η δουλειά μας να είναι να φροντίζουμε τους πελάτες μας, ευθύνη μας όμως είναι να φροντίζουμε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό μας κάνει Lidl. Πάντα στην πρώτη γραμμή, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.